Sfaturi pentru carnea de miel

04 Apr 2008 00:00
Nu exista ospat de Paste fara traditionala carne de miel, in afara de savuroasa si nelipsita friptura, de deliciosul drob sau eternul stufat se pot pregati si alte bunatati din frageda carne de miel.

Ultimele saptamani din Postul Sfintelor Paste va fac sa oferiti cu bucurie o parte din timp pregatirilor pentru Sarbatoarea invierii Domnului, sa faceti cumparaturi, sa cautati retete noi.

Lipsa de timp va poate face sa ignorati pasul cel mai important in pregatirea animalului sacru: alegerea mielului de Paste.

Carnea pe care o alegeti trebuie sa fie marcata cu o stampila rotunda, cu tus alimentar persistent de culoare violet.

Stampilele aplicate de producatorii particulari trebuie insotite de certificatul sanitar-veterinar cu mentiunea "bun de consum".

Carnea de miel se vinde numai in carcasa intreaga, cu capul, picioarele si coada nedetasate si toate organele comestibile in carcasa.

in general este interzisa vanzarea organelor de miel separat, sau introduse in carcasa in pungi de plastic.

Ascunderea diverselor parti ale mielului in pungi este facuta pentru a masca starea in care se afla in cazul in care mielul a fost sacrificat de mai mult de cinci zile: limba vanata, pielea uscata, ochii cenusii.

Produsele rezultate din prepararea superficiala a mielului sau organele pastrate necorespunzator pot produce boli de genul toxoplasmozei.

Intestinele mielului sacrificat prezinta un grad mare de risc, de aceea e bine sa scoateti din meniu matele prajite sau fierte ca la "bunica".

Suntem partizanii retetelor traditionale, dar pararazitii care pot infesta carnea de ovine sau bovine sunt multi si este bine sa alegem carnea cu grija, sa pastram regulile de igiena si de preparare.

Carnea de miel se poate pregati in mai multe feluri: stufat, cu spanac, cu macris, angemacht (fiarta in sos subtire, de faina), ciulama, friptura la tava, la gratar, pane, la tigaie.

Pentru pulpa umpluta, puteti folosi fie pulpa din spate, fie pe cea din fata.

Carnea de miel slaba contine mai putin colesterol decat carnea de pui si este o sursa importanta de proteine, vitamine B si minerale (fier si zinc).

Pentru a calcula timpul necesar frigerii la cuptor, socotiti cate 50 de minute pentru o cantitate de 450 g de carne.

Pentru a verifica daca friptura este gata, intepati carnea cu o scobitoare: sucul care se scurge trebuie sa fie limpede. Friptura trebuie sa fie trandafirie in interior, iar la exterior sa aiba o crusta bine rumenita, crocanta.

Pentru a obtine zeama de oase necesara prepararii sosului de friptura:
- Puneti oasele la fiert intr-un vas cu apa, adaugati 1 morcov taiat in patru, 1 ceapa taiata solzi, 1 radacina de telina taiata felii si 1 legatura mica de patrunjel verde;
- Adaugati un praf de sare, si atunci cand apa incepe sa fiarba acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba timp de 1 ora;
- Strecurati zeama si dati-o la rece, pentru ca grasimea sa se intareasca si sa o puteti indeparta;
- Puneti pe foc tava de friptura, in care ati pastrat 2 linguri de grasime, adaugati 2 linguri de faina si rumeniti la foc potrivit timp de 2 minute. Stingeti cu zeama de oase, amestecand incontinuu.
- Optional, adaugati 2-3 linguri de vin rosu si fierbeti sosul la foc mic timp de 5 minute, pana cand se ingroasa. Taiati friptura si serviti-o cu sos, legume fierte inabusit si salata verde.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.47
(1714 voturi)
8878 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!