Reguli de baza in prepararea supelor si ciorbelor

10 Aug 2008 00:00
Supele si ciorbele sunt mancaruri lichide, pe baza de alimente de origine animala si vegetala.

Supa, borsul si ciorba trebuie preparate in asa fel, incat, acestea, sa va dea senzatia de sarbatoare in fiecare zi.

Sa le preparati cu atata pasiune, incat sa le doriti si sa le asteptati cu multa nerabdare.

Dupa modul de preparare, supele sunt de 3 feluri:

Supe de baza
Supe clare
Supe crema

Spuma. Ciorbele si supele trebuie spumate, pentru ca, spuma, de obicei, strica gustul si culoarea acestora.

Grasimea. Daca carnea din supa este prea grasa, atunci surplusul de grasime trebuie inlaturat, Excesul de grasimi in ratie duce la obezitate.

Supa se fierbe la foc potrivit. Supa, trebuie sa aiba un continut clar si limpede, daca o veti fierbe la foc mare, aceasta va deveni tulbure si intunecata.

Supa, se fierbe la o temperatura constanta si nu se ia de pe foc inainte de a fi gata, pentru ca se va strica mult mai repede.

Supa se pastreaza mai mult timp, daca aceasta se mai fierbe cel putin o data dupa preparare. Se raceste si se tine la frigider la temp. de 0 C - 4 C.

Legumele trebuie sa fie proaspete si curatate foarte atent. La supele pe baza de carnuri, legumele se adauga dupa ce acestea s-au spumit, iar la supele pe baza de legume, dupa ce a fiert apa. Astfel, vitamina C din legume, se pastreaza intr-o proportie mai mare.

Ordinea legumelor in supa. Atunci cand adaugati legumele in supa, trebuie sa tineti cont de ordinea lor, pentru a evita sfaramarea lor. Trebuie sa incepeti cu cele care fierb mai usor, apoi sa le adaugati pe cele care fierb mai greu. De obicei, in retete, se specifica acest lucru.

Sarea se adauga, intotdeauna, la sfarsit.

Cel mai important lucru, in preprarea supelor, este acela de a le da acestora, cat mai mult gust, aroma si savoare!

Cat de mult ti-a placut acest articol?
6.13
(2049 voturi)
11541 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!