Prepara omlete savuroase, in ton cu primavara

24 Feb 2010 00:00 Autor: Tashulina
Intotdeauna ti-au placut omletele la micul dejun insa parca acum, la inceput de primavara, le gasesti prea "grele" pentru o alimentatie sanatoasa?

Nu este chiar asa, caci oul este alimentul complet recomandat unanim la micul dejun.
Si atunci cum sa rezolvi problema? Simplu, asezonand omleta simpla dintr-un ou cu diferite alte ingrediente:

Omleta cu verdeata

Bate oul si in el adauga verdeata tocata marunt. Poate fi patrunjel, marar, oregano, proaspat sau uscat. Ii da o savoare deosebita si aduce omletei clasice un plus de vitamine.

Omleta cu legume

Fie ca este vorba de ceapa verde tocata, praz daca vrei varianta mai aromata si mai dulce, ardei gras, spanac sau ciuperci, omleta asezonata cu legume este foarte gustoasa.

Poti cali legumele inainte de a pune oul sau le poti pune direct in castronul cu el batut.
Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa si in ea pui doar cateva picaturi de ulei de masline.

Omleta cu soia

Iti place carnea insa te-ai gandit ca in combinatie cu oul va fi prea calorica? Atunci poti apela la soia, inlocuitorul carnii in alimentatie. Calorii mai putine, proteine in cantitate aproape dubla si gust asemanator.

Foloseste soia granule mici, hidrateaza-le si amesteca-le cu oul batut. Apoi asezoneaza cu sare si piper si gata omleta.

Omleta cu branza

Da, stim ca oricui ii place omleta cu cascaval, insa te-ai gandit cate calorii aduce o portie?
Poti incerca varianta mai "light" folosind telemea degresata. Gustul va fi la fel de bun.

Omleta indiana

Bucataria indiana aduce numai preparate inedite, cum este si omleta lor traditionala. Preparata dintr-un ou, o rosie tocata marunt, 1 lingura de iaurt si coriandru, omleta indiana aduce noi savori la micul dejun.

O omleta gustoasa trebuie sa fie prajita "atat cat trebuie". Nici prea arsa, dar nici prea "cruda", oul din ea trebuie sa fie complet inchegat si fara parti zemoase.

Unii prefera sa nu foloseasca nici un pic de ulei la prajire. Bucatarii renumiti recomanda doar 2-3 picaturi, suficiente pentru ca omleta sa nu fie "uscata".

Daca folosim umplutura pentru omleta, o putem pune ori in oul batut, inainte de a pune toata compozitia in tigaie, ori o putem adauga peste omleta, dupa ce una din "parti" este deja prajita.
In acest caz se acopera umplutura cu omleta deja prajita si apoi se intoarce toata omleta pentru restul de prajire.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.73
(1310 voturi)
6206 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!