Placintele in zabrele

29 Sep 2008 00:00
Placintele in zabrele, nu necesita un procedeu prea complicat, ci doar exercitiu.

Tehnicile pe care vi le aratam pot fi folosite nu doar pentru placintele de fructe: modelul - zabrele crosetate - este grozav pentru placinte, cozonaci, prajituri, tarte si alte preparate pe baza de aluat sau blat.

Prepara coca si tine-o la frigider.
Aceasta trebuie racita cel putin o jumatate de ora inainte sa incepi sa o intinzi si sa faci modelul.

Pe o suprafata tapetata cu faina, intinde foaia de placinta de aprox. 5 mm. Intinde-o in cerc ca si cum ai prepara o placinta din doua cruste. Muta coca pe o suprafata plana, un tocator sau orice iti incape in frigider.

Taie foaia in fasii cu o latime de aproximativ 2 cm. Poti folosi o rigla pentru a te asigura ca taieturile vor fi drepte.

Acopera fasiile cu folie de plastic si baga-le la figider in timp ce prepari umplutura pentru placinta, apoi o transferi pe farfuria deja acoperita cu aluat.

Cand esti gata sa faci zabrelele, inmoaie marginea placintei cu putina apa. Incepe cu fasiile cele mai lungi si aseaza-le pe primele doua in forma de X pe centrul placintei. Le poti aranja la unghi de 90 grade sau la unul mai ascutit, de 45 grade. Alterneaza dungile verticale cu cele orizontale, tesandu-le in modelul peste si de desupt. Foloseste fasiile cele mai scurte pentru marginea modelului. In cazul in care ai probleme cu dezlipirea fasiilor de pe tocator sau tigaie, ruleaza-le ca pe un covor si intinde-le direct pe placinta. Srange puternic fasiile de marginea placintei si inlatura restul de coca formata.

Umplutura lasata sa se vada prin zabrele, tine in totalitate de stil: fasiile subtiri dau mai multa eleganta zabrelelor, in timp ce folosirea catorva fasii late dau modelului un aer rustic. Poti chiar si rasuci fasiile de aluat in timp ce formezi modelul.

Dupa aplicarea modelului, unge suprafata cu un ou batut cu apa sau lapte, dandu-i astfel o crusta aurie si lucioasa.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.58
(1759 voturi)
6413 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!