Pizza perfecta in doar sase pasi

06 Oct 2008 00:00
Regulile pentru o pizza perfecta garanteaza ca produsul final va fi simtitor mai gustos decat te asteptasei. Aceste sase sfaturi profesionale te pot ajuta sa prepati o pizza gourmet in propria ta bucatarie.

Regula 1

  • Exista o ordine specifica de preparare:
  • Sos, cascaval, topping-uri, cascaval, decoruri
  • Ulei, cascaval, topping-uri, cascaval, decoruri.

    Aveti nevoie de doua sau trei linguri de sos pentru o pizza mica, pe care il intindeti uniform cu o lingura mare.

    Uleiul trebuie intins pe blat cu o pensula de bucatarie, ca dupa aceea sa turnati inca putin pe suprafata intinsa a pizzei, daca mai este nevoie.

    Adaugati jumatate din cascaval peste sos sau ulei si jumatate peste topping. Decorati, daca doriti, dupa ce pizza este scoasa din cuptor.

    Regula 2

  • Imprastiati sosul sau uleiul doar pana la marginea crustei.
  • Nu acoperii blatul de pizza in totalitate.

    Regula 3

  • Toate ingredientele pentru pizza ar trebui sa fie gata in acelasi timp.
  • Gatiti, daca este nevoie, cu putin timp inainte ingredientele, care se coc mai greu sau care tind sa lase multa zeama, cum ar fi ciupercile proaspete taiate gros, pentru a evita o eventuala supa de pizza.

    Regula 4

  • Raceste ingredientele pre-gatite inainte de a le pune pe aluat.
  • Topping-urile fierbinti pe aluatul de pizza strica aluatul.

    Regula 5

    Foloseste doar doua, trei topping-uri bine alese.
    O pizza cu prea multe ingrediente se va coace mult mai greu.

    Regula 6

  • Coace pizza intr-un cuptor bine incins. Un cuptor incins la 500 grade este perfect.
  • O temperatura mai mica este acceptabila, dar vei petrece mai mult timp in bucatarie.
  • Pizza crocanta calitativa din restaurante este gatita pe o piatra de pizza sau pe vatra in cuptoare bine incinse.
  • Este recomandata piatra de pizza si o lopata de brutarie.
  • Cat de mult ti-a placut acest articol?
    5.58
    (2599 voturi)
    25833 vizite

    Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
    Cele mai noi Retete
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
    Ardei murati cu miere!
    Ardei murati cu miere!
    Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

    Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
    Mai multe detalii despre Cookies!