Cum pastram verdeturile mai mult timp?

08 Sep 2010 00:00 Autor: Loona
Din nici o gospodarie bine pusa la punct nu ar trebui sa lipseasca verdeturile. Pe vreme calda in stare proaspata, iar pe timpul iernii, conservate.

Patrunjelul, mararul, telina si lesuteanul se gasesc in stare proaspata tot timpul verii pana toamna tarziu.

Un sfat foarte important legat de conservarea acestora este uscarea lor la umbra, pentru ca isi vor pastra mult mai bine aroma si culoarea.

  • verdeturile se pastreaza in pungi de hartie sau din panza, sau in borcane cu capac, unde isi vor mentine mai bine aroma.

  • verdeturile se pot pastra si verzi, tocate marunt, in pungi alimentare, tinute la congelator, intotdeauna in cantitati mici, cat pentru un fel sau doua de mancare.

  • inainte de conservare, verdeturile se spala in apa multa, se scutura de apa, se rup frunzulitele vestejite, apoi se aseaza in strat subtire pe o bucata de panza, care sa absoarba umezeala.

  • frunzele de patrunjel si oricare alta verdeata se adauga numai la servire sau dupa ce s-a luat mancarea de pe foc, altfel isi pierd toate proprietatile nutritive.

    Tarhonul se conserva cu otet de 9 grade si o lingurita de varf cu sare cu care se amesteca bine intr-un vas, dupa care se toarna in borcan (la jumatate de kg de tarhon se folosesc 800 ml otet), pentru ca isi va pastra mai bine aroma.

    Otetul ramas dupa consumarea tarhonului se poate intrebuinta pentru aromarea diferitelor ciorbe sau sosuri.

    Cimbrul este intrebuintat atat in preparatele culinare, cat si pentru condimentarea muraturilor.

    Cimbrul inflorit este mai aromat, daca dupa ce i s-a taiat radacina, se lasa la uscat timp de 2 zile la umbra, apoi se pune intr-o punga de nailon sau intr-un saculet din panza si se agata de un cui in camara sau in alt loc ferit de soare.
  • Cat de mult ti-a placut acest articol?
    6.79
    (2264 voturi)
    12249 vizite

    Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
    Cele mai noi Retete
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
    Ardei murati cu miere!
    Ardei murati cu miere!
    Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

    Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
    Mai multe detalii despre Cookies!