Cum economisim timp

17 Oct 2007 00:00
Pentru ca felurile de mancare preparate acasa ne plac cel mai mult, dar de multe ori nu avem timpul necesar pentru a pregati o masa echilibrata, va oferim cateva sfaturi pentru a va putea rasfata familia sau prietenii in timp record si cu preparate cat mai proaspete.

Cu imaginatie si stiinta retetele rapide pot fi pentru felurile principale, mici gustari, garnituri, paste fainose, salate, dar si pentru deserturi delicioase.

Daca va ramane supa de pasare, se poate congela si folosi mai tarziu, la prepararea orezului, a pastelor fainoase sau legumelor;

Un mixer cu gheara este de mare ajutor bla prepararea supelor, deoarece supa poate fi facuta direct in oala;

Dac supa trebuie ingrosata, se pune cate o felie de toast pe fundul farfurie si se toarna supa pe deasupra. Painea absoarbe lichidul, se desface si supa va deveni mai groasa;

Supele se prepara usor si, in plus, sunt la fel de bune, daca nu si mai bune si peste cateva zile. Se pastreaza la frigider sau in congelator, intr-un vas inchis;

Din resturile de peste, oase sau capete, se prepara rapid o supa concentrata, adaugati ceapa, telina, praz, zeama de lamaie, verdeturi, sare, piper. Se trece prin sita si se congeleaza;

Daca prajiti peste, puneti in tigaie 1-2 bucati, pestele se va praji mai repede si mai bine;

Glazura pe carnea de pui sau curcan se obtine rapid, folosind un amestec de sos barbecue cu suc de portocale;

O marinata rapida pentru carnea de pui se obtine cu diverse sosuri din comert, iar pentru a grabi marinare,a carnea se taie in bucati mici sau felii subtiri;

Resturile de carne de miel nu mai trebuie fierte, se incalzesc rapid la microunde sau intr-o tigaie;

O garnitura rapida pentru carnea de miel, se prepara din iaurt si mere, in loc de menta proaspata se poate folosi jeleul de menta;

Pentru a prepara carnea mai repede e bine sa il rugati pe macelar sa va taie carnea la dimensiunile dorite;

Pastele se pot fierbe din timp, se pot tine la frigider cca 2 zile, dupa care se pun intr-un vas termorezistent si se incalzesc la cuptorul de microunde sau in cuptor;

Albusurile se bat mai repede daca sunt la temperatura camerei si daca se adauga un varf de cutit de sare;

Legumele se pot curata, spala si pune la congelator pentru cand aveti nevoie de ele, sau puteti folosi legume congelate di magazin. Din acestea e bine sa aveti provizii in frigider pentru vizite neasteptate;

Rosiile si avocado se coc mai repede daca le bagati intr-o punga de hartie gaurita si apoi in camara;

Pentru a scurta timpul de coacere al cartofilor, ii taiem pe jumatate in lungime, sau infigem in cartofi cate o andrea metalica, inainte de a-i baga la cuptor;

Nucile se maruntesc intr-un timp record daca le introduceti intr-o punga groasa si treceti, presand usor cu facaletul peste ele;

Pentru a putea masura mai usor lichidele vascoase, gen miere, clatim vasul de masurare cu apa fierbinte;

Scoatei untul sau margarina din frigider din vreme, in felul acesta au timp sa se inmoaie pana la folosire;

Pentru a putea scoate mai usor prajitura din tava sau forma, este important ca recipientul sa fi fost bine uns inainte cu grasime si tapetat cu hartie pentru copt, faina sau pesmet.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.60
(3010 voturi)
14892 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!