Arta prepararii pane-ului

06 Oct 2010 00:00 Autor: Tashulina
Incontestabil iti plac preparatele pane.

Fie ca iubesti la nebunie carnea si nimic nu ti se pare mai apetisant decat un meniu de aripioare pane cu cartofi prajiti, fie ca esti un vegetarian convins si iti fac mai degraba cu ochiul legumele pane, este bine sa stii cateva lucruri elementare despre prepararea unei retete desavarsite de pane.

Amestecul pentru pane difera foarte mult de ingredientul de baza din reteta ta si de gustul final si nivelul de duritate al produsului finit.

Astfel, exista mai multe amestecuri:

- pane din faina si ou - este cel mai cunoscut amestec pentru preparatele pane si este cel mai utilizat, datorita faptului ca nu ataca stomacul foarte mult, gratie fainii.

Crusta preparatului va fi una de duritate medie, galben - aurie, cu gust dulceag. Se foloseste pentru pieptul de pui, pentru pulpa de porc sau creier si pentru pestele alb, file.

- pane din pesmet si ou - este si el des folosit, mai ales pentru ca imprima preparatului final un aspect mult mai apetisant.

Crusta este mai crocanta, de culoare brun inchis, in functie si de culoarea pesmetului si de proportia de coaja de paine folosita.

Se foloseste pentru aripioarele de pui, pentru pestele gras, pentru curcan, legume cum este dovlecelul, vanata sau pentru cascaval. Se combina cu condimente picante.

- pane din malai si condimente - pane-ul clasic pentru pestele cu oase, mai ales daca se prefera consumul lui rece. Merge de minune in combinatie cu lamaie proaspata si cu condimente picante.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.52
(1468 voturi)
10907 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!