Sfaturi in bucatarie

Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui

Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui

Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos

Trucuri pentru clatite delicioase!

Trucuri pentru clatite delicioase!

Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe

Doinita: noul serviciu de inchiriat bucatari

Doinita: noul serviciu de inchiriat bucatari

In ultimii ani, experienta gatitului a devenit anevoioasa, din cauza lipsei timpului liber. De aceea, comportamentul de hranire s-a degradat din ce in ce mai mult. in acest sens, Violeta Neagu a lansat un nou serviciu de inchiriat bucatari, chiar l

Pastrarea corecta a alimentelelor in frigider

Pastrarea corecta a alimentelelor in frigider

Hotpoint a lansat tehnologia \Active Oxygen\, ce ajuta la pastrarea prospetimii produselor ca in prima zi, dupa 9 zile prin producerea si distribuirea in interiorul aparatelor frigorifice de oxigen activ, ce previne formarea bacteriilor cu pana la

Din nou in forma dupa sarbatori cu Fiskars!

Din nou in forma dupa sarbatori cu Fiskars!

Cu siguranta efectul meselor copioase din perioada sarbatorilor inca se resimt in organism. Chiar daca e vorba de kilograme in plus sau nu, o perioada de refacere si o dieta echilibrata, care sa va ajute sa fiti in forma, este binevenita. Pentru a f

Noul aparat de gatit cu aer Philips Airfryer

Noul aparat de gatit cu aer Philips Airfryer

Philips lanseaza pe piata romaneasca aparatul de gatit cu aer AirFryer, un altfel de aparat care foloseste aerul fierbinte pentru a praji, coace si rumeni o multitudine de alimentele, fara ulei sau doar cu o lingurita de ulei. Mancarurile preparate

Cum pastrezi valoarea nutritiva a legumelor?

Cum pastrezi valoarea nutritiva a legumelor?

Legumele sunt alimente de origine vegetala care reprezinta o sursa importanta de factori nutritivi, in special glucide, saruri minerale si vitamine. Substantele proteice sunt in cantitate redusa si se gasesc mai ales in leguminoasele uscate (fasole,

Pastrarea si folosirea uleiului de masline

Pastrarea si folosirea uleiului de masline

Uleiul de masline se pastreaza la adapost de caldura si de lumina; ideal este sa nu-l pastram mai mult de doi ani. Intotdeauna trebuie sa ne asiguram ca sticla este bine inchisa, pentru ca uleiul are tendinta de a absorbi mirosurile din mediul incon

Cum sa alegeti uleiul de masline potrivit?

Cum sa alegeti uleiul de masline potrivit?

Uleiul de masline este un produs natural rezultat in urma unui proces de fabricatie in acelasi timp simplu si delicat: culegerea manuala a maslinelor, spalarea si sortarea lor, apoi zdrobirea si malaxarea, presarea si decantarea lor pentru a extrage

Arta prepararii pane-ului

Arta prepararii pane-ului

Incontestabil iti plac preparatele pane.Fie ca iubesti la nebunie carnea si nimic nu ti se pare mai apetisant decat un meniu de aripioare pane cu cartofi prajiti, fie ca esti un vegetarian convins si iti fac mai degraba cu ochiul legumele pane, este

Celofanul - ajutor de nadejde la conservele de toamna

Celofanul - ajutor de nadejde la conservele de toamna

Pregatirea camarii pentru iarna a ramas un obicei pentru fiecare gospodina, iar pentru a avea conserve sanatoase, care sa se pastreze bine si un timp mai indelungat, nu trebuie sa uitam nici o clipa de celofan.Legarea borcanelor cu celofan este una

Cum pastram verdeturile mai mult timp?

Cum pastram verdeturile mai mult timp?

Din nici o gospodarie bine pusa la punct nu ar trebui sa lipseasca verdeturile. Pe vreme calda in stare proaspata, iar pe timpul iernii, conservate.Patrunjelul, mararul, telina si lesuteanul se gasesc in stare proaspata tot timpul verii pana toamna

E vremea pentru conserve

E vremea pentru conserve

Toamna este anotimpul proviziilor. Diverse conserve, plante aromatice uscate, muraturi, zacusca si paste de legume.Acestea sunt sanatoase si pastreaza valorile nutritive ale legumelor, innobileaza gustul altor alimente si dau savoare preparatelor.Ap

Sfaturi practice pentru prajituri gustoase

Sfaturi practice pentru prajituri gustoase

Mai tii minte cand te astepta bunica cu cuptorul plin de prajituri in cele mai diverse forme si avand cele mai savuroase mirosuri si gusturi?Aceste arome au fost la un moment dat deliciul copilariei tale... Acum insa, cand trebuie sa gatesti tu o pr

Gateste pentru mamica ta

Gateste pentru mamica ta

Sunt sigura ca orice mamica s-ar bucura nespus ca de 8 Martie sa manance un preparat culinar pregatit de copilul ei. Nu ceva sofisticat, nu ceva care a necesitat cateva ore in bucatarie. Ceva simplu, semnificativ, un simbol gustos a iubirii pentru m

Prepara omlete savuroase, in ton cu primavara

Prepara omlete savuroase, in ton cu primavara

Intotdeauna ti-au placut omletele la micul dejun insa parca acum, la inceput de primavara, le gasesti prea \grele\ pentru o alimentatie sanatoasa?Nu este chiar asa, caci oul este alimentul complet recomandat unanim la micul dejun. Si atunci cum sa

Ustensile vitale in orice bucatarie

Ustensile vitale in orice bucatarie

Seara trecuta am vrut sa prepar pane de peste cu piure de cartofi. Nu mai mancasem de mult piure si m-am gandit ca si stomacul meu imi va multumi pentru o mancare mai usoara la cina.Insa privind la cutia cu cartofi, mi-a pierit brusc cheful de curat

Tips and tricks pentru un piure delicios

Tips and tricks pentru un piure delicios

Acest preparat reprezinta garnitura cea mai populara pentru fripturi si tocanite. Este usor de preparat si ai nevoie de foarte putine ingrediente.Iata cateva sfaturi pentru a servi la masa un piure delicios:adauga smantana in piureul de cartofi daca

In cate feluri se poate gati somonul?

In cate feluri se poate gati somonul?

Somonul reprezinta una dintre cele mai bune optiuni cand vine vorba sa gatim peste, deoarece contine foarte multe elemente indispensabile unei dezvoltari armonioase.Uleiul de somon este unanim recomandat de medici si nutritionisti deoarece reprezint

Cum folosim oala de fiert sub presiune?

Cum folosim oala de fiert sub presiune?

Oala de fiert sub presiune mai este cunoscuta si sub denumirea de oala minune sau oala Kukta. Acest vas de gatit se inchide ermetic, pentru atingerea si mentinerea presiunii vaporilorObtine maximul de la oala de fiert sub presiune. Sfaturi pentru a

Cum transformi o mancare simpla intr-una speciala

Cum transformi o mancare simpla intr-una speciala

Ceva ce pare nesemnificativ la prima vedere, se poate transforma in ceva esential. Descoperiti cateva trucuri care pot schimba aspectul unor mancaruri simple in adevarate delicii culinare.Presarati pudra de gelatina cu aroma de fructe peste pudding

Opt pasi pentru un risotto perfect

Opt pasi pentru un risotto perfect

Unul din cele mai delicioase preparate pe baza de orez este risotto. Daca v-ati gandit sa va delectati chiar astazi cu un risotto cremos si delicios ca la mama Italia, va propunem atat reteta autentica, cat si modul de preparare, pentru un risotto p

Mituri despre tocatoare

Mituri despre tocatoare

Din motive pur estetice si traditionale, tocatoarele de lemn sunt preferate de majoritatea bucatarilor amatori sau porfesionisti.Exista anumite ingrijorari legate de folosirea lemnului pentru confectionarea tocatoarelor, in detrimentul plasticului,

Sfaturi pentru prepararea carnii

Sfaturi pentru prepararea carnii

Daca iti place carnea rosie, dar bugetul de cumparaturi este mai mic, gandeste-te sa experimentezi bucatile ieftine de carne. Expertii sustin ca, bucatile ieftine pot fi la fel de fragede si gustoase ca si alte portiuni mult-ravnite ale animalelor t

Pizza perfecta in doar sase pasi

Pizza perfecta in doar sase pasi

Regulile pentru o pizza perfecta garanteaza ca produsul final va fi simtitor mai gustos decat te asteptasei. Aceste sase sfaturi profesionale te pot ajuta sa prepati o pizza gourmet in propria ta bucatarie.Regula 1Exista o ordine specifica de prepar

Placintele in zabrele

Placintele in zabrele

Placintele in zabrele, nu necesita un procedeu prea complicat, ci doar exercitiu.Tehnicile pe care vi le aratam pot fi folosite nu doar pentru placintele de fructe: modelul - zabrele crosetate - este grozav pentru placinte, cozonaci, prajituri, tart

Legume proaspete pana iarna tarziu

Legume proaspete pana iarna tarziu

Legumele sunt izvorul sanatatii noastre, de aceea se recomanda sa se consume in stare cat mai proaspata.Exista legume, care se pot pastra pana iarna tarziu, cum ar fi ardeiul gras rosu si rosiile. Daca vreti sa aveti patrunjel verde pe toata perioad

Sterilizarea la bain-marie

Sterilizarea la bain-marie

Un mod practic de sterilizare a conservelor este reprezentat de procedeul bain-marie. Se alege un vas cat mai inalt, pentru ca borcanele sa fie acoperite in intregime, astfel se va realiza o sterilizare adecvata. Pe fundul vasului se pun ziare impat

Sfaturi practice in conservarea legumelor

Sfaturi practice in conservarea legumelor

O gospodina desavarsita este aceea, care are foarte mare grija sa-si umple camara cu numeroase conserve inca din toamna, iar in miez de iarna, sa-si incante familia cu ele.Pentru a avea conserve sanatoase, care sa se pastreze bine, va sfatuim sa fac

Verdeturile din camara

Verdeturile din camara

Toamna se numara bobocii, iar iarna conservele din camara. De aceea e timpul sa va organizati camara pentru iarna, atunci cand verdeturile nu sunt tocmai la indemana.Metodele de conservare a verdeturilor pot fi repetate toamna de toamna, avand grija

Dovleceii - sfaturi si moduri de preparare

Dovleceii - sfaturi si moduri de preparare

Dovleceii stau la baza multor preparate traditionale de sezon: mancare de dovlecei, dovlecei umpluti cu diverse compozitii, zacusca de dovlecei si alte mancaruri delicioase, iar inainte de a-i savura trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi.Dovleceii

Trei tehnici importante de fierbere a ciorbelor

Trei tehnici importante de fierbere a ciorbelor

Fiecare gospodina isi are tehnicile proprii de preparare a supelor si ciorbelor.Atunci cand vreti sa preparati supa sau ciorba trebuie sa tineti cont de: timpul de fierbere, vasele folosite, intensitatea focului si nu in ultimul rand de cantitatea d

Reguli de baza in prepararea supelor si ciorbelor

Reguli de baza in prepararea supelor si ciorbelor

Supele si ciorbele sunt mancaruri lichide, pe baza de alimente de origine animala si vegetala.Supa, borsul si ciorba trebuie preparate in asa fel, incat, acestea, sa va dea senzatia de sarbatoare in fiecare zi. Sa le preparati cu atata pasiune, inca

Salmonella... atentie!

Salmonella... atentie!

Cu temperaturi care depasesc 30 de grade deja de mai multe saptamani, este recomandabil sa iti dublezi vigilenta la nivelul igienei alimentare pentru a evita o intoxicatie alimentara, mai ales pe cea cu salmonella. Intoxicatia cu Salmonella este dat

Sfaturi pentru prepararea vinetelor

Sfaturi pentru prepararea vinetelor

Suntem in plin sezon al vinetelor, iar vinetele sunt la mare cautare, pentru prepararea multor delicii culinare, cum ar fi celebra zacusca traditionala, mancarea de vinete, musaca de vinete si multe altele.Vinetele sunt foarte populare in tarile ves

Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase

Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase

Adoram clatitele pentru aspectul lor absolut apetisant, pentru ca se prepara usor, iar cel mai important - pentru gustul si diversitatea lor.Clatitele pot fi savurate oricand, pot fi umplute cu orice fel de garnitura, pot fi delicioase, atat in cali

Sfaturi pentru clatite delicioase

Sfaturi pentru clatite delicioase

Atunci cand va este pofta de clatite si va hotarati sa le preparati chiar in bucataria proprie, nu este suficient sa amestecati ingredientele la intamplare, ci trebuie sa tineti cont de anumite tehnici de preparare, pentru a obtine cele mai delicioa

Sfaturi utile pentru pastrarea alimentelor

Sfaturi utile pentru pastrarea alimentelor

Se stie ca alimentele pastrate necorespunzator, isi pierd substantele nutritive ce le contin. Pentru pastrarea corecta a acestora trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi, pentru a nu pierde nimic din gustul si valoarea lor.Sfaturi utile pentru past

Sfaturile bunicii pentru prepararea compoturilor

Sfaturile bunicii pentru prepararea compoturilor

Daca vreti sa va aduceti aminte de compoturile gustoase preparate de bunica, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:Compoturile se pastreaza, in general, in frigider sau in locuri ferite de soare, la temperaturi de 2-14 C.Gustul compotului se

Despre compoturi

Despre compoturi

Compotul este o bautura gustoasa si vitaminizanta, racoritoare pe timp de vara si terapeutica pe timp de iarna.Compoturile se prepara din fructe proaspete, uscate sau congelate, fructe de padure, peste care se toarna sirop din zahar sau miere.Timpul

Reguli de aur pentru aluat

Reguli de aur pentru aluat

Aluatul este materia prima pentru majoritatea micilor mari delicii dulci, de la sfarsitul mesei, cu care ne place sa ne rasfatam.Aparent aluatul are o reteta simpla, este facut din faina si un liant, precum apa, oua, cu sau fara grasime, cu sau fara

Sfaturi privind legumele si zarzavaturile

Sfaturi privind legumele si zarzavaturile

Fructele si legumele reprezinta, cele mai mari depozitare dintre elementele nutritive pe care le avem la dispozitie de la natura verde, in ceea ce priveste continutul in fibre alimentare, deci in celuloza.Aceste fibre alcatuiesc cel de-al saptelea s

Sfaturi pentru carnea de miel

Sfaturi pentru carnea de miel

Nu exista ospat de Paste fara traditionala carne de miel, in afara de savuroasa si nelipsita friptura, de deliciosul drob sau eternul stufat se pot pregati si alte bunatati din frageda carne de miel.Ultimele saptamani din Postul Sfintelor Paste va f

Sfaturi pentru amatorii de ciuperci

Sfaturi pentru amatorii de ciuperci

Intrebuintarea ciupercilor in alimentatia omului este justificata de bogatia de substante nutritive pe care le contin.In afara de continutul mare de apa ciupoercile contin substante minerale importante pentru organismul uman precum: potasiu, fosfor,

Sfaturi proaspete pentru cosuletul cu verdeturi

Sfaturi proaspete pentru cosuletul cu verdeturi

Specialistii in nutritie recomanda astazi drept sanatoasa, hrana preparata din legume si fructe specifice sezonului si zonei in care traim. Romanii au stiut dintotdeauna acest lucru. Iata de ce, primavara, ei se supun unei cure de purificare a intre

Retete culinare usoare de Ziua Femeii

Retete culinare usoare de Ziua Femeii

Pastreaza aceasta sarbatoare proaspata si simpla - va fi mai usor pentru tine sa faci pregatirile si pentru ea sa savureze surpriza.Doar se apropie Ziua Femeii, deci este normal ca ea sa beneficieze de tratament special din partea celorlalti. Chiar

38 de sfaturi pentru prepararea carnii de porc

38 de sfaturi pentru prepararea carnii de porc

Craciunul este considerat o sarbatoare magica, de aceea romanii si nu numai o sarbatoresc cu mare fast, speranta, veselie si cu mancaruri traditionale si retete culinare delicioase.Mancarurile traditionale sunt cele mai importante in preajma sarbato

Sfaturi de Ignat, pentru taiatul porcului

Sfaturi de Ignat, pentru taiatul porcului

La romani, traditia cere ca purcelul sa se taie cu cateva zile inaintea Craciunului, mai precis de Ignat, pe 20 decembrie. In aceasta zi, oamenii nu au voie sa faca altceva in gospodarie decat sa taie si sa prepare porcul.Dis-de-dimineata, dupa taie

Cum economisim timp

Cum economisim timp

Pentru ca felurile de mancare preparate acasa ne plac cel mai mult, dar de multe ori nu avem timpul necesar pentru a pregati o masa echilibrata, va oferim cateva sfaturi pentru a va putea rasfata familia sau prietenii in timp record si cu preparate

Cum reparam ce am stricat

Cum reparam ce am stricat

Chiar daca avem ceva experienta in bucatarie sau suntem la inceputuri, din graba de multe ori sau din prea multa initiativa si fantezie culinara, se intampla ca rezultatul preparatelor noastre sa fie pe langa reteta si asteptari.Daca v-at gasit vreo

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!