Tipuri de branza mai putin cunoscute

22 Nov 2011 12:51
Chiar si cu cea parmezan si mozarella suntem familiarizati atunci cand preparam paste sau pizza, insa un lucru este bine de precizat: exista foarte multe tipuri de branza de care nu stim mai nimic insa al caror gust intrece de multe ori produsele cunoscute noua.

Iata cateva din ele, de unde provin, ce gust au si cel mai important, in ce combinatii le putem folosi:

  • Asiago este un tip de branza care provine din nordestul Italiei, din zona care ii da si numele, Asiago. Ea este produsa, in formele originale, din lapte de oaie, combinat din doua mulsori, cea de dimineata si cea de seara.

    Este o branza deosebit de grasa, lucru nu pe placul multor consumatori, de aceea varianta moderna este produsa acum din lapte de vaca, dupa acelasi procedeu si combinatii. Dupa fabricatie, branza este lasata la maturat cel putin 3 luni pana este gata de consum.

    Este tare, sfaramicioasa, cu gust iute si merge de minune in combinatie cu struguri albi sau negri, de masa, cu pere si paine ciabatta.

  • Havarti este un tip de branza care provine din Danemarca si se aseamana mult la aspect cu cascavalul clasic, avand gauri cauzate de aer in textura sa. Es este produsa din lapte gras de vaca, caruia i se adauga cheag si este apoi lasata la maturat.

    Cremoasa si grasa, Havarti este deseori combinata la fabricare cu diferite condimente si seminte, pentru o aroma deosebita. Cel mai folosit condiment in combinatie cu ea ramane chimenul.

    Branza Havarti merge de minune cu maslinele marinate, taiata in bucatele mici in salatele verzi, cu struguri, snacksuri si ardei rosu.

  • Port de Salut este un tip de branza frantuzeasca de forma rotunda, asemanatoare unui disc si de culoare galben intens. Provine din provinciile din zona Loirei si ca textura ea este semi-moale, fiind potrivita pentru ras.

    Pe toata durata procesului de fabricatie acest tip de branza este deseori tinut in saramura, ceea ce-i confera culoarea galben-portocalie si urmele albe cauzate de sarea care s-a uscat.

    Se potriveste de minune in sandwichuri, impreuna cu paine bagheta sau cu snacksuri crocante, dar si alaturi de fructe, paine de secara si vinuri roze sau albe precum Chardonnay.
  • Cat de mult ti-a placut acest articol?
    5.22
    (18 voturi)
    4615 vizite

    Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
    Cele mai noi Retete
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
    Ardei murati cu miere!
    Ardei murati cu miere!
    Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

    Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
    Mai multe detalii despre Cookies!