Pregatirile de Paste

29 Mar 2010 00:00 Autor: Diana P.
Imi amintesc in fiecare an de sarbatoarea pascala asa cum era ea cand eram copil.

Cu bucuria ca urma sa ma innoiesc cu ceva, conform traditiei din familie.Cu nerabdarea cu care asteptam ca bunica sa framante cozonacii uriasi si care miroseau apoi atat de bine!

Cu iscusinta cu care strangeam fel de fel de frunze si flori micute pe care apoi le foloseam impreuna cu sora mea la ornatul oualelor rosii, impaturite cu grija in bucati de dres subtire...

Fiecare zi din Saptamana Mare avea farmecul ei. In Lunea Mare mancam fructe din belsug si faceam ultimele retusuri la curatenia de Paste. Marti decoram casa cu ornamente de Paste iar seara mergeam la Denie, cu toata familia.

Miercurea Mare era rezervata cumpararii oualelor si pregatirii lor pentru vopsit. Conform bisericii este miercurea in care Iuda l-a vandut pe Iisus fariseilor, pe 30 de arginti.

Joia Mare era ziua cand vopseam oualele de Paste. Desi culoarea cea mai folosita pentru acestea este rosu, culoarea sangelui lui Hristos, noi foloseam si alte culori, cum ar fi portocaliu, galben, verde sau albastru.

Vinerea Mare era zi de post negru, desi se gateau preparatele pentru masa festiva de Paste. Se pregatea carnea pentru friptura de miel, ceapa verde si usturoiul verde pentru stufat.

Deliciosul drob de miel se cocea la cuptor sambata dis de dimineata, dupa ce toate ingredientele fusesera deja fierte si tocate marunt.

Ce vremuri, ce amintiri!

Si acum pastrez acele traditii, cu "innoitul de Paste" si cu ordinea pregatirilor din saptamana mare. Singura diferenta este ca acum merg acasa la ai mei cu preparate inedite de Paste, facandu-le de fiecare data cate o surpriza!

Preparate inedite pe care vi le impartasesc si voua, pentru un meniu de Paste de exceptie:
Miel cu sos de menta si hrean
Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure
Saslik

La masa festiva de Paste nu trebuie sa uitam de dulciuri. Pe langa traditionalul cozonac de Paste sau delicioasa pasca insiropata putem indulci invitatii cu o placinta cu portocale si mere si un vin rosu de exceptie.

Sa ai o Saptamana Mare plina de bucurii si un Paste Fericit!

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.69
(1440 voturi)
11087 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!