Istorie culinara

Giuseppe Daddio - bucatarul reginei Angliei

Giuseppe Daddio - bucatarul reginei Angliei

Celebrul bucatar italian Giuseppe Daddio, care a gatit pentru Regina Angliei si Woody Allen vine din 13 septembrie in bucatariile romanilor, fiind imaginea centrala a noii platforme de comunicare a BILLA Romania. Cu 23 de ani de experienta in arta c

Tipuri de branza mai putin cunoscute

Tipuri de branza mai putin cunoscute

Chiar si cu cea parmezan si mozarella suntem familiarizati atunci cand preparam paste sau pizza, insa un lucru este bine de precizat: exista foarte multe tipuri de branza de care nu stim mai nimic insa al caror gust intrece de multe ori produsele cu

Razvan Roman, maestrul bucatelor alese

Razvan Roman, maestrul bucatelor alese

Razvan Roman, marele castigator in urma competitiei din cadrul Academia MAGGI a avut prilejul sa urmeze cursurile pretigioasei Ashburton Cookery School din Marea Britanie, declarata Best Cookery School de catre BBC Good Food si Daily Mail in 2010. R

Mascarpone Galbani - gustul traditional italian al preparatelor

Mascarpone Galbani - gustul traditional italian al preparatelor

Galbani foloseste o reteta traditionala ce ofera branzei Mascarpone Galbani o cremozitate irezistibila si textura moale, catifelata. Aroma delicata si consistenta cremoasa face din Mascarpone Galbani un ingredient ideal pentru a transforma fiecare r

Branzeturi de legenda din tinutul Taga

Branzeturi de legenda din tinutul Taga

Legenda incepe demult, cand tinutul de la Taga era sub stapanirea unui grof puternic si bogat.Intr-o buna zi cativa tarani mai curajosi au nesocotit poruncile grofului si au luat din casul lui. Pentru ca nu vroiau sa fie surprinsi au ascuns casul in

Celebritatea sosului Bechamel

Celebritatea sosului Bechamel

De multe ori avem probleme cu gustul sau aspectul unui preparat si atunci ne aducem aminte de cel mai popular sos: sosul alb Bechamel.Desi necesita putina atentie la preparare, rezultatul este un sos alb Bechamel cremos si gustos care da un aspect p

Pregatirile de Paste

Pregatirile de Paste

Imi amintesc in fiecare an de sarbatoarea pascala asa cum era ea cand eram copil.Cu bucuria ca urma sa ma innoiesc cu ceva, conform traditiei din familie.Cu nerabdarea cu care asteptam ca bunica sa framante cozonacii uriasi si care miroseau apoi ata

Piperul, aurul valoros al Indiei

Piperul, aurul valoros al Indiei

Este cel mai cunoscut condiment. Fiecare gospodina il are cu siguranta in bucatarie si numeroase preparate culinare se bucura de aroma sa inconfundabila.Insa putini stiu istoria acestui condiment faimos si faptul ca au existat vremuri cand el era ma

Aromele bucatariei grecesti

Aromele bucatariei grecesti

Insa pana atunci hai sa mai arunc un ochi in bucataria altor popoare. De exemplu, in cea greceasca.Si cine este vedeta bucatariei grecesti, daca nu delicioasa branza feta? Insa e bine de stiut ca noi nu ne bucuram de adevarata branza feta greceasca,

Istoria dovleacului de Halloween

Istoria dovleacului de Halloween

Cel mai usor de recunoscut simbol al sarbatorii de Halloween este dovleacul-vorbitor cioplit asemeni unui felinar.Pentru a intelege originea integrarii dovleacului in sarbatoare si pentru a incepe sa intelegem semnificatiile lui, trebuie intai sa ne

Dressing-uri pentru salate - istorie si folclor

Dressing-uri pentru salate - istorie si folclor

Dressing-urile pentru salate au o istorie lunga si colorata, datand inca din antichitate, acestea avand un mare succes si in zilele noastre.Chinezii folosesc sosul de soia de mai bine de 5000 ani. Babilonienii foloseau ulei si otet pentru asezonarea

Traditii de Paste prin lume

Traditii de Paste prin lume

Cea mai importanta sarbatoare a anului, Pastele, este sarbatorita in lume, potrivit traditiilor. Oua, pasca, paine, miel sunt pe mesele credinciosilor, dar fiecare tara are traditiile ei, care fac farmecul acestor sarbatori si creaza o atmosfera deo

Traditii culinare de Paste

Traditii culinare de Paste

Pastele este una dintre cele mai mari sarbatori religioase ortodoxe. Meniul de Pasti este este format din retete traditionale, printre care ouale vopsite, mancarea din miel si pasca sunt cele mai cunoscute.In Romania, traditiile de Paste respecta ca

Postul Pastelui

Postul Pastelui

Perioada postului este o perioada in care oamenii trebuie sa faca exercitii pentru a fi mai buni, mai intelepti, mai blanzi, sa priveasca mai mult la ei si mai putin la cei din jur, sa nu fie lacomi la mancare chiar daca alimentele sunt fara carne s

Taierea porcului, traditie controversata

Taierea porcului, traditie controversata

Un obicei specific tarii noastre este ca fiecare familie sa taie un porc in preajma sarbatorilor de iarna, acest eveniment prefatand, de fapt, apropierea Craciunului.Aceasta traditie transmisa din generatie in generatie isi are originea la vechile c

Istoria celebrei pizza

Istoria celebrei pizza

Pizza sau pizza pie este numele unui aluat preparat la cuptor, plat, de forma rotunda, acoperit cu sos de rosii si alte ingrediente optionale, sub forma de toppinguri. Pizza este atribuita in general bucatariei italiene, in special celei napolitane.

Istoria si traditia dulciurilor in bucataria romaneasca

Istoria si traditia dulciurilor in bucataria romaneasca

Arta culinara romaneasca, in ceea ce priveste dulciurile nu are o traditie indelungata.Intr-o tara in care clima a facut ca sute de ani sa se cultive meiul, graul si orzul si in care relieful a permis dezvoltarea pastoritului era firesc ca alimentat

Ceremonia japoneza a ceaiului

Ceremonia japoneza a ceaiului

Ceaiul verde a fost introdus din China in Japonia in secolul al VI-lea d.Hr., ca o marfa de contrabanda. Aici el s-a raspandit rapid devenind o componenta a vietii de zi cu zi, care in prezent nici nu mai poate fi conceputa in lipsa lui.In secolul a

Istorii la un pahar de ceai verde

Istorii la un pahar de ceai verde

Ceaiul trezeste duhul bun si da ganduri intelepte. El improspateaza spiritul, iar daca esti demoralizat, iti va da curaj.In mintea noastra, termenul de ceai este asociat pe de oparte unei senzatii de liniste si confort, iar pe de alta parte cu intre

Mici, chiar mititei ... dar celebri

Mici, chiar mititei ... dar celebri

Micii se fac din carne de vaca, de la piept si prapore, tocate pana asuda cel ce da.Se tine sa se fragezeasca maiaua o zi si chiar doua, si abia apoi se sareaza, se pune cimbru si samanta de ardei rosu uscat, ramas din toamna pana-n primavara, si se

Parmezan - cea mai tare branza

Parmezan - cea mai tare branza

Parmezanul este o branza de origine italiana. In Uniunea Europeana, cuvantul parmezan este protejat si poate fi utilizat doar pentru a desemna branza originala Parmiggiano Reggiano produsa doar intr-o zona limitata din Nordul Italiei.Arta prepararii

JOFFRE 3D: Dulce Diplomatie Damboviteana

JOFFRE 3D: Dulce Diplomatie Damboviteana

JOFRA, jofre s.f. - Prajitura de forma cilindrica din crema de ciocolata acoperita cu glazura. Din fr. Joffre (Sursa: DEX98)Dupa trecerea babelor si mosilor, Bucurestiul se invioreaza putin, totul pare mai curat sub lumina de primavara, iar bucurest

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!