Totul despre biscuiti

05 Ian 2007 00:00 Autor: Magda Georgescu
Toata lumea iubeste biscuitii, in forme si arome diverse, banali si ieftini, cu adaosuri de ciocolata, unt, fructe, vanile sau alte arome, cu umpluturi cremoase, digestivi sau aperitivi. Dar de fapt ce stim despre biscuiti?

Biscuitii sunt unul din cele mai populare forme de dulciuri sau aperitive, despre care toata lumea are o parere si o reteta anume.

Biscuitii pot fi preparati dupa retete de post sau imbogatiti in cacao, unt sau diverse arome si ingrediente, sau pot fi facuti sandvich-uri cu diverse creme. In toate cazurile in general sunt apetisanti si se topesc in gura pur si simplu.

Pot fi deserturi excelente, glazurati in ciocolata alba sau neagra, cu nuca, migdale, sau diverse arome sau creme de fructe, sau pot fi aperitive pe masura cu gusturi excitante, sarate, piparate sau date de alte ingrediente exotice.

Oricum biscuitii sunt preparate periculos de apetisante, pentru ca niciodata nu ajune sau nu se multumeste nimeni cu unul singur, primul ii atrage dupa sine si pe ceilalti.
Biscuitii pot fi un pericol pentru silueta noastra, dar sunt hranitori, ieftini, spornici si pot avea efecte benefice, in functie de reteta, pentru digestie si in general pentru sanatate, fiind alimente energizante.

Sau pot fi dietetici, din diverse tipuri de faina, folositi in loc de paine, cu adaosuri de diverse seminte devenind chiar digestivi.

Biscuitii se servesc in general la ceiul sau cafeaua de la ora 10, 14 sau 17, dar pot constitui un mic dejun excelent pentru oricine, alaturi de lapte, suc de fructe ...

Sunt foarte raspanditi in toata lumea si toata lumea are o teorie in legatura cu ei.
Pot fi:

Crackers
Chocolate Bars
Cookies sau cakes
Muffins
Pretzels
Biscuiti cu ciocolata
Biscuiti cu crema
Wafers etc.

In comert se gasesc mai nou tot soiul de variante de biscuiti varsati sau ambalati, dar cel mai placut este sa va gasiti propria reteta de biscuiti pe care sa o preparati in casa.
Pentru prepararea biscuitilor, la fel ca si pentru prepararea tartelor si a fursecurilor se foloseste ca aluat de baza, aluatul tare nisipos sau sfaramicios.

Aluatul nisipos sau sfaramicios este numit si 1,2,3, pentru ca se face din:
3 parti faina;
2 parti grasime;
1 parte zahar si oua.

Liantul sunt ouale, care se freaca cu zaharul, se dauga faina si se amesteca.
Se obtine o pasta granuloasa, in care se inglobeaza untul sau margarina sau untura;
Se framanta la rece pana aluatul nu se mai lipeste de mana;
Se lasa sa se odihneasca 2 ore;
Se coace la foc potrivit si se scot din forma reci;

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.50
(1735 voturi)
15307 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!