Sosuri pentru peste la cuptor

31 Mai 2007 00:00
Pestele se pregateste extrem de simplu la cuptor.

Felurile preparate pe aceasta cale sunt fine si, in plus, bogate in proteine.

Pestele preparat la cuptor poate fi servit simplu cu o felie de lamaie, dar si cu o serie de sosuri picante.

Acestea se pot pregati cat timp pestele sta la cuptor.

Retetele pe care vi le prezentam se potrivesc atat pentru pestele facut la cuptor, cat si pentru pestele prajit la tigaie, sau pregatit pe gratar.

Reteta de baza este pentru file de peste la cuptor.

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade, se intinde o bucata de folie de aluminiu pe masa de lucru si se unge cu ulei;

Se aseaza in centru fileurile de peste, se ung cu ulei si se dau cu sare si piper, intre bucati se pot pune bucati de lamaie;

Se acopera pestele cu restul de folie, se inchid marginile, cat mai etans, se da la cuptor 10 minute, pentru fileuri de 2,5 cm grosime;

Fileurile astfel preparate se pun pe un platou cald si se orneaza cu felii de lamaie, marar sau se pot servi cu unul din sosurile urmatoare.


Sos verde
Se amesteca cu mixerul, intr-o masa omogena 100 g maioneza, 100 g iaurt, 2 linguri marar tocat, 2 linguri ceapa verde toccata, 2 linguri patrunjel tocat, putin tarhon uscat si 2 linguri vin rosu, pana se obtine un piure. Se intrerupe operatia din cand in cand pentru a aduna compozitia de pe peretii vasului.


Sos de rosii cu ciuperci

Se topeste 1 lingura de unt, in care se calesc 100 g ciuperci taiate feliute, 2 linguri de ceapa tocata marunt si 1 catel de usturoi zdrobit. Se adauga rosii decojite din conserva, si � lingurita rozmarin. Se da intr-un clocot si se contunua fierberea 10 minute la foc potrivit, amestecand ocazional.


Sos de castraveti cu marar
Se amesteca un castravete mic, ras, fara seminte cu 100 g smantana, 2 linguri maioneza, 2 linguri de ceapa tocata marunt, 1 lingurita coaja de lamiae, 1 lingurita marar uscat. La sfarsit se mai pun cateva felii de castravete si se potriveste de sare si piper.


Sos de rosii cu hrean
200 g ketchup se amesteca bine cu 2 linguri de hrean ras, 1 lingura zeama de lamiae, putin sos Worcester si cateva picaturi de sos Tabasco.

Sos de ceapa si mustar

Se topesc 2 linguri de unt la foc potrivit, se taie o ceapa medie in felii si se caleste cca 5 minute in unt. Se presara 1 lingura de faina si se amesteca bine. Se adauga 200 ml fiertura de peste sau supa de pasare si o lingura de mustar, se potriveste de sare si piper. Se fierbe 2 minute, amestecand continuu, pana se leaga sosul.

Daca v-am starnit apetitul, va recomandam cateva retete delicioase de peste la cuptor:

Crap la cuptor;
Salau cu maioneza;
Cod Meuniere;
Salau la cuptor;
Fileuri de peste impletite la cuptor;
Pastrav cu piper verde si lamaie;
File de peste cu menta si coriandru;
Peste in crusta de portocale;
Saramura de peste;
Pastravi cu migdale;
Peste la sare.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.12
(1981 voturi)
40167 vizite

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!