Despre inghetata

06 Iun 2007 00:00
Inghetatele revigorante si apetisante sunt deserturi delicioase si in general usor de preparat. Deserturi indragite oricand, ele devin populare in zilele fierbinti de vara.

La prepararea lor imaginatia este importanta, orice fel de inghetata se poate particulariza dupa fantezia celui care o prepara.

Inghetatele se pregatesc din creme cu ou, lapte si zahar, la care se adauga aroma dorita (vanilie, cacao, ciocolata ...).

In afara de aceste inghetate grase, exista inghetate usoare preparate sucul fructelor (lamai, portocale, zmeura, visine etc ...) sau din pulpa acestora transformata in piure si amestecata cu sirop de zahar sau cu zahar.

Cremele pentru inghetata se leaga pe foc, in vase puse in bain-marie. Dupa ce cremele capata consistenta necesara, se lasa sa se raceasca si se pun in forma.

Daca se taie crema, se poate repara punand vasul in apa rece si batand compozitia cu telul pana isi revine.

Reusita inghetatei de fructe depinde in mare parte de densitatea siropului folosi, adica de cantitatea de zahar si de apa adaugate fructelor. Daca se pune prea mult zahar, inghetata se prinde greu, iar daca se pune prea putin inghetata va fi grunjoasa si aspra.

Casata este o inghetata grasa, care se face prin combinarea mai multor feluri de inghetate pe baza de lapte, turnate in aceeasi forma si inghetate complet, adaugandu-se si fructe confiate.

Parfait-ul este o inghetata grasa care se deosebeste de inghetata obisnuita prin faptul ca nu se freaca compozitia nici inainte, nici dupa congelare.

In mod obisnuit inghetata se poate combina cu: bezele zdrobite, lichior de oua, fulgi de cocos, stafide trase in ciocolata, dulceata de caise, aschii de migdale, castane comestibile, chipsuri de banana, lichior de menta, pricomigdale zdrobite, biscuiti cu ciocolata zdrobiti, fistic tocat.

Inghetata iese mai fina daca se folosesc numai galbenusurile de ou.

Laptele trebuie fiert pe foc, pana scade la 3/4 din cantitatea indicate in reteta.
O lingurita de unt pusa in compozitie cand fierbe, va face inghetata mai cremoasa.

Inghetata se consuma ca atare sau poate intra in componenta altor dulciuri, combinata cu fructe proaspete, compoturi sau prajituri.

inghetata se ia din forma in care este preparata cu o lingura inmuiata in apa calduta si se serveste in cupe speciale sau pe farfurioare mici.

Este oligatoriu sa se amestece inghetata de 2-3 ori inainte de a inghrta complet, pentru a nu se forma ace de gheata.

Inainte de a baga in congelator este bine ca forma de inghetata sa fie acoperita cu folie de aluminiu.

Ca sa poata fi rasturnata inghetata mai usor, inainte de a turna compozitia, forma trebuie unsa cu putin ulei de buna calitate sau udata cu apa.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.50
(2017 voturi)
10315 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!