Tainele clatitelor perfecte

12 Nov 2009 00:00 Autor: Tashulina
Cui nu-i plac clatitele? Pufoase, delicioase. Insa nu oricine stie ca prepararea unor clatite perfecte cere la randul ei perfectiune.

Iata pe scurt, ghidul unei clatite "ca la carte":

Alege cele mai bune ingrediente.

Daca poti, alege intotdeauna oua de casa. Coloreaza mai frumos, sunt mai hranitoare iar clatitele ies mai pufoase, datorita albusului mai consistent.

Daca vrei clatite ceva mai slabe caloric, poti folosi lapte semi-degresat, insa in nici un caz complet degresat, caci vei pierde tocmai consistenta pufoasa a clatitelor.
Spune nu uleiului de masline si foloseste in schimb uleiul vegetal. Uleiul de masline imprumuta clatitelor din gust, la temperaturi ridicate. Iar daca vrei umplutura dulce pentru ele, vei strica tot.

Foloseste ce este mai simplu, adica faina alba, fara agenti de ingrosare incorporati. Clatitele clasice nu trebuie sa creasca. Se schimba situatia daca vrei clatite americane.

Amestecul este o arta.

Nu fa greaseala sa pui intai oualele si laptele si peste ele sa presari faina in ploaie. Pune intai faina, fa in mijloc o adancitura si acolo toarna oualele, faina si uleiul. Amesteca-le dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza.

Lasa-i timp de odihna.

Nu te repezi sa faci clatitele la 1 minut dupa ce ai terminat sa amesteci ingredientele. Ofera-i 30 de minute amidonului din faina sa se umfle.

Nu irosi uleiul la prajit.

O tigaie buna nu are nevoie de ulei sa balteasca pentru niste clatite reusite. Incinge bine tigaia si apoi cu ajutorul unui prosop de hartie imbibat in ulei unge usor tigaia. Atat.

Nu pune aluatul cat tigaia este deasupra focului, se va coagula imediat si nu vei putea intinde uniform amestecul pentru clatita. Abia dupa ce ai aranjat amestecul, pune din nou tigaia pe foc.

Nu le strica consistenta prin umplere.

Ai luat clatita de pe foc si ai pus-o pe un platou. Nu te repezi sa o umpli. Este crocanta si se rupe imediat, lasand la o parte faptul ca iti va frige degetele. Fa mai bine o serie de 10 clatite, tine-le acoperite de un capac si apoi apuca-te sa le umpli.

Renunta la umpluturile clasice.

Te-ai obisnuit doar cu clasicele clatite cu dulceata sau cu branza? Rupe monotonia. Ele se mai pot umple si cu:
  • ceapa, branza si bacon - se prajesc toate acestea pana devin aurii, se pune amestecul pe clatita si se completeaza cu branza cheddar rasa.
  • fructe tropicale si ghimbir - fructe tropicale proaspete, tocate marunt, amestecate cu sirop de ghimbir si iaurt grecesc.
  • banane, caramel si inghetata de vanilie - amesteca un shake de banana, lapte condensat si frisca cu caramel si inghetata si apoi umple clatitele.
  • Cat de mult ti-a placut acest articol?
    6.04
    (2218 voturi)
    25345 vizite

    Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
    Cele mai noi Retete
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
    Ardei murati cu miere!
    Ardei murati cu miere!
    Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

    Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
    Mai multe detalii despre Cookies!