Ricotta Galbani - gustul traditional italian

18 Apr 2012 13:55
Ricotta Galbani este o specialitate de branza produsa in Italia, obtinuta prin coagularea zerului de lapte de vaca. Este un produs proaspat ideal pentru persoanele interesate de o alimentatie echilibrata si sanatoasa datorita continutului scazut de grasimi si continutului ridicat de calciu – 100g de ricotta asigura peste 50% din necesarul zilnic de calciu.

Datorita aromei inconfundabile, poate fi servita ca atare, impreuna cu grisine, paine prajita, migdale, nuci, legume fierte sau la cuptor, in special cu rosii, ardei, morcovi, brocoli, dovlecei, vinete si spanac.


Avand o consistenta usoara si cremoasa, ricotta Galbani este un ingredient perfect pentru preparatele cu specific italian, precum paste, cannoli, ravioli, lasagna si pizza. Poate fi folosita la prepararea sosurilor, combinata cu ierburi si condimente, dar mai ales la prepararea diferitelor deserturi precum placinte, tarte, briose, creme savuroase pentru prajituri si torturi.

Ricotta Galbani va recomanda un desert delicios: Cheese cake

Ingrediente:
Blat:85 de grame unt topit; 140 grame biscuti digestivi; 1 lingura de zahar
Umplutura: 900 gr branza Ricotta Galbani
250 gr zahar alb tos; 3 linguri faina; 1 fiola esenta de vanilie;coaja rasa de la 1 lamaie; 1 1/2 lingurita suc de lamaie; 3 oua mari, plus un galbenus; 300 ml smantana; un varf de cutit de sare
Preparare:
1 incingeti cuptorul la 190 de grade C. Aseazati hartia de copt pe fundul unei tavi rotunde cu marginea detasabila. Topiti untul si amestecati-l cu biscuitii sfaramati si zaharul pana cand compozitia devine omogena. Cu ajutorul unei linguri intindeti uniform blatul in forma de tort, presand bine. Introduceti tava cam 10 minute in cuptor. Scoateti blatul si lasati-l la racit.

2 Mariti temperatura cuptorului la 240 grade C. Puneti branza dulce intr-un castron si amestecati timp de 2 minute cu mixerul, la viteza mica. Adaugati treptat ouale, zaharul, apoi faina si un varf de cutit de sare, amestecand in tot acest timp cu mixerul.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
6.57
(7 voturi)
3155 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!