Parmigiano Reggiano Zanetti

01 Feb 2013 16:16
Aprobat de catre `Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano`, avand denumire de origine protejata, Parmigiano Reggiano Zanetti este un aliment complet, ideal pentru o dieta echilibrata, fiind extrem de bogat din punct de vedere nutritional si avand o concentratie mare de proteine, vitamine si saruri minerale, printre care calciu si fosfor.

Este foarte usor digerabil si are continut scazut de grasime. Avand un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi.

Poate fi consumat simplu, taiat cuburi sau in felii si servi alaturi de salate, fructe si vin rosu. De asemenea, poate fi ras deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi. Este ingredientul œ`secret` al maestrilor culinari.

ZANETTI S.p.A. este o companie fondata la sfarsitul secolului al XIX-lea. Orientata catre productia, maturarea si comercializarea branzeturilor traditionale italienesti cu denumire de origine protejata, ZANETTI S.p.A. este una dintre primele companii din Italia care a inceput sa exporte branzeturi dupa al doilea razboi mondial.

ZANETTI S.p.A. este lider in exportul de Grana Padano si Parmigiano Reggiano.Produsele Zanetti se gasesc atat in Europa (Italia, Franta, Elvetia si Marea Britanie – fiind principalele piete), dar si in USA, America de Sud, Australia, Canada si Japonia.

Parmigiano-Reggiano este o branza tare, granulara, numita dupa zonele producatoare de langa Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (toate in Emilia-Romagna), Mantova (in Lombardia), Italia. Doar branzeturile cu aceste caracteristici produse numai in aceste provincii pot fi etichetate "Parmigiano Reggiano", avand denumire de origine protejata (DOP).

Parmigiano este adjectivul italian pentru Parma. Reggiano este adjectivul italian pentru Reggio Emilia. Datorita legislatiei italiene D.O.C. care protejeaza numele si retetele anumitor tipuri de branzeturi, o branza nu poate fi numit Parmigiano-Reggiano exceptia cazului in care se face folosind o reteta specific traditionala si metoda de productie in cadrul provinciilor Parma, Reggio-Emilia, Modena si in anumite regiuni din provinciile Bologna si Mantua.


Legile DOC sunt menite sa pastreze integritatea branzeturilor traditionale prin asigurarea aromei si calitatii. De aceea, orice branza produsa in afara acestor regiuni, cu o reteta sau metoda de productie usor diferita nu poate fi numit Parmigiano Reggiano. Parmesanul ne duce cu gandul, de multe ori, la o versiune in limba engleza a cuvantului Parmigiano Reggiano, dar diferenta este mai mare de atat.

Numele parmesan este utilizat pentru branzeturile care imita Parmigiano Reggiano, cu expresii cum ar fi "cascaval italian", adoptat datorita constrangerilor legale. Cel mai aproape branza italiana legitima Parmigiano Reggiano este Grana Padano.

Parmigiano Reggiano este facut din lapte de vaca proaspat. Laptele integral muls dimineata este amestecat cu lapte natural degresat, muls in seara precedenta (acesta este lasat in rezervoare mari, putin adanci pentru a permite sa se separe crema) rezultand in parte un amestec degresat.

Procesul de productie este unul complex si maturarea dureaza pana la 24 de luni. La 12 luni, Consorzio Parmigiano Reggiano inspecteaza fiecare roata de Parmigiano Reggiano. Branza este testata de catre un maestru ale carui instrumente sunt doar un ciocan si urechea lui.

Prin atingerea lui in diferite puncte, poate identifica fisurile nedorite si golurile din roata. Aceste branzeturi care trec testul sunt inscriptionate pe coaja cu logo-ul Consorzio-lui.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.5
(2 voturi)
1071 vizite

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!