Mozzarella GRANAROLO

03 Iul 2012 12:19
Mozzarella Granarolo este un sortiment de branza natural si sanatos, nelipsit din dieta mediteraneana. Mozzarella este o branza proaspata, cu o textura usoara, consistenta moale si un gust usor dulceag. Obtinuta din lapte special, de calitate superioara, mozzarella Granarolo respecta o reteta traditionala, autentic italiana.

Nelipsita din dieta mediteraneana, mozzarella Granarolo, este un produs sanatos, fara conservanti, 100g asigurand peste 40% din necesarul zilnic de calciu al unui adult.

Mozzarella Granarolo poate fi achizitionata in urmatoarele variante:

Mozzarella traditionala, in zer, la punguta de 100g – este deosebit de gustoasa servita ca aperitiv, in combinatie cu rosii sau legume, asezonata cu ulei de masline si busuioc. Este un produs ideal pentru gustari usoare, sandwich-uri si salate delicioase de vara.

Mozzarella Cucina (disponibila in ambalaje de 250g sau 400g) – este perfecta pentru preparate calde cu specific italian, precum pizza, paste, lasagna, risotto.

Mozzarella mini 1kg - bulgarasi de mozzarella care se pastreaza in zer, ideali pentru a se folosi la salate si aperitive, dintre cele mai creative si deosebite.




Pregateste pentru tine si cei dragi preparate rapide, usoare si pline de arome cu mozzarella Granarolo!

Salata de vara cu mozzarella


Ingrediente:
200 gr de mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella Granarolo mini 1kg)
4 rosii
1 castravete
3-4 fire de busuioc proaspat
2 linguri de otet balsamic
4 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi
piper
sare
1 ramurica de cimbru uscat

Rulouri cu mozzarella si legume


Ingrediente:
300 g mozzarella Granarolo (se recomanda
utilizarea mozzarella Granarolo 100g,
in zer sau mozzarella Granarolo mini 1kg)
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 dovlecel
1 vanata
3-4 fire de busuioc proaspat
2 linguri de otet balsamic
4 linguri de ulei de masline
Seminte de pin
Piper
 
Mod de preparare:
Ardeii se coc, se curata de pielita exterioara si se taie fasii late de 3 cm.
Vanata si dovlecelul se feliaza si se coc pe gratar 2-3 minute.
Se ruleaza cubulete de mozzarella in fasiile de legumele coapte.
Se aseaza in mod egal pe 2 farfurii.
Se prepara un dressing amestecand intr-un castronel otetul impreuna cu uleiul de masline, sare, piper.
Se stropesc legumele cu mozzarella cu dressingul preparat anterior.
Deasupra se presara semintele de pin, piper proaspat macinat si busuiocul tocat marunt.

Rosii umplute cu mozzarella


Ingrediente pentru 4 persoane
4 rosii mari
- 300 g mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea
mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella
mini Granarolo 1kg)
- 50 g masline negre fara samburi
- 20 g de capere
- 80 g de paine toast, fara coaja
- 10 frunze de busuioc
- 30 ml ulei de masline extra virgin
- sare

Mod de preparare
Decojiti rosiile dupa ce le-ati spalat. Scoateti miezul, presarati putina sare pe fiecare rosie si lasati-le sa se scurga.
Taiati painea toast in cubulete si prajiti-le intr-o tigaie.
Intr-un castron amestecati maslinele, caperele tocate fin si mozzarella Granarolo. Asezonati cu ulei de masline, sare si cateva frunze de busuioc tocate marunt. Adaugati cubuletele de paine prajita.
Umpleti rosiile pregatite anterior cu acest amestec.
Decorati cu fruze de busuioc si stropiti cu ulei de masline.

Crochete de cartofi cu mozzarella


Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 kg de cartofi
- 200g mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella Cucina Granarolo 250g)
- 3 oua
- 60 g Parmigiano Reggiano Granarolo
- 20 g de unt Granarolo
- 20 g de faina
- 70 g de pesmet
- cimbru
- oregano
- sare
Pentru decor:
- Morcovi taiati julienne
- Salata verde

Mod de preparare
Cartofii se fierb intregi in apa cu sare. Se decojesc dupa ce se racesc si se dau prin masina de tocat.
Peste piureul astfel obtinut, adaugati un ou, untul, parmigiano reggiano Granarolo, sarea, cimbrul, oregano. Amestecati bine.
Dupa ce amestecul s-a racit, modelati crochete de aproximativ 50g.
Taiati mozzarella Granarolo cuburi si umpleti fiecare crocheta cu cate un cub de mozzarella Granarolo.
Bateti cu furculita celelalte doua oua.
Treceti fiecare crocheta prin faina, apoi prin ouale batute si rostogoliti-le prin pesmet.
Aranjati crochetele date prin pesmet intr-o tava si introduceti la cuptor, la 200ºC, timp de 15-20 de minute.
Serviti crochetele cu salata verde si morcovi taiati julienne.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
6.0
(16 voturi)
2959 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!