Mozzarella GRANAROLO, savoare mediteraneana

24 Iul 2012 11:15
Italia este o destinatie de vis pentru oricine iubeste mancarea buna. Dar nu e nevoie sa calatoresti ca sa te delectezi cu deliciile italiene. Poti aduce Italia la tine acasa daca incerci retetele delicioase de paste sau pizza.

Totusi, nu uita ca acestea sunt cele mai cunoscute mancaruri din bucataria italiana, dar nu sunt singurele delicii pe care le propune aceasta tara. Daca vrei sa gusti cu adevarat din bunatatile italiene trebuie sa incerci si risotto, lasagna, minestrone si desigur salatele cu mozzarela.





Lasagna cu mozzarella si vinete



Ingrediente pentru 4 persoane:

6 vinete alungite
500g mozzarella Cucina Granarolo
500 g sos de rosii
2 catei de usturoi - busuioc
100 g Parmigiano Reggiano Granarolo
ulei de masline extravirgin - sare
oregano

Mod de preparare:

Taiati vinetele in felii cu grosimea de 3-4 mm. Caliti-le in ulei pe ambele parti, scurgeti-le pe un prosop de hartie si apoi condimentati-le cu sare.

Intr-o cratita amestecati sosul de rosii cu ulei de masline, sare, usturoi si fruze de busuioc. Puneti pe foc timp de 10 minute.

Ungeti cu ulei de masline un vas termorezistent. Asezati in vas un strat de vinete, un strat de sos de rosii, un strat de mozzarella Granarolo, un strat de parmigiano reggiano Granarolo ras si cateva fruze de busuioc. Continuati sa suprapuneti straturi pana cand umpleti tava. Se coace la cuptor, la 190ºC timp de 40 de minute.

Decorati cu cateva fruze de busuioc si serviti cald.


Lasagna cu mozzarella, morcovi si dovlecei



Ingrediente pentru 4 persoane

4 felii de paine toast
700g mozzarella Cucina Granarolo
(se recomanda folosirea mozzarella
Cucina Granarolo 400g)
3 dovlecei
3 morcovi
3 rosii
busuioc
ulei de masline extravirgin
sare

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati uleiul de masline, un varf de cutit de sare si 8-10 frunze de busuioc. Lasati 10-15 minute sa se intrepatrunda aromele si apoi ungeti o tava cu acest dressing.
Indepartati coaja de la feliile de paine toast.
Dovleceii, morcovii si rosiile se taie in fasii lungi, se rumenesc intr-o tigaie de teflon sau se coc pe gratar.

Mozzarella se taie in felii nu mai groase de 1cm.
In tava aranjati un strat de paine toast, un strat de dovlecei, un strat de morcovi, un strat de mozzarella si un strat de rosii, avand grija ca fiecare strat sa fie uns cu dressingul preparat anterior. Repetati aranjarea straturilor pana umpleti tava.
Preparatul poate fi servit rece, dupa ce a stat la frigider 30 – 40 de minute sau cald, dupa ce a fost introdus in cuptor 10 minute.

Decorati cu rosii si crengute de busuioc.


Pizza cu mozzarella si legume



Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
Un ou
Un cub de drojdie
3 linguri de iaurt gras
sare

Pentru topping:

- 300 g mozzarella Cucina Granarolo
- 1 ardei gars
- 2 dovlecei
- 3 rosii
- 6 fileuri de hamsii
- busuioc
- oregano
- ardei iute
- ulei de masline extravirgin
- sare


Mod de preparare

Cerneti faina si sarea. Faceti in mijloc o adancitura in care adaugati drojdia, oul, iaurtul si apa calduta. Framantati toate ingredientele pana cand obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste. Lasati-l la dospit, intr-un loc cald timp de 30 de minute.

Intre timp, intr-un castron, peste feliile de rosii adaugati uleiul de masline extravirgin, sarea, oregano si ardeiul iute. Lasati sa se intrepatrunda aromele timp de 10 minute.
Taiati in felii ardeiul gras, dovleceii, fileurile de hamsii si mozzarella Granarolo.
Intindeti din aluat o foaie potrivit de groasa, pe care asezati-o intr-o tava unsa cu ulei de masline. Introduceti in cuptor pentru 15 minute, la 200ºC.

Scoateti blatul din cuptor si raspanditi din loc in loc feliile de legume, fileurile de hamsii si mozzarella Granarolo.
Introduceti la cuptor pentru inca 15 minute.
Decorati cu frunze de busuioc si serviti pizza calda.


Pizza cu mozzarella si masline



Ingrediente

Pentru aluat:
- 200 g faina
- 10 g drojdie
- ulei de masline extravirgin
- sare

Pentru topping:
- 300g mozzarella Cucina Granarolo
- 80 g rosii pasate
- masline negre
- busuioc
- oregano
- ulei de masline extravirgin
- sare

Mod de preparare:

Intr-un castron cerneti faina cu sarea. Adaugati uleiul de masline si drojdia dizolvata in 40ml de apa calduta.

Framantati, adaugand apa calduta, pana cand obtineti un aluat elastic si moale.
Acoperiti-l si lasati-l la dospit timp de 30 de minute.
Intindeti din aluat o foaie potrivit de groasa, pe care asezati-o intr-o tava unsa cu ulei de masline. Peste aluat, raspanditi rosiile pasate, sarate si condimentate cu oregano.

Introduceti in cuptor, la 200ºC, pentru 15 minute. Scoateti blatul din cuptor si adaugati mozzarella taiata cubulete si maslinele.
Introduceti din nou in cuptor pentru inca 10 minute.
Decorati cu frunze de busuioc si serviti pizza calda.


Paste penne cu mozzarella



Ingrediente

200 g mozzarella Granarolo (se recomanda
folosirea mozzarella Cucina Granarolo 250g
sau mozzarella Granarolo mini 1kg)
280 g penne
400 g rosii cherry
oregano
busuioc
1 catel de usturoi
30 g ulei de masline extravirgin
sare si piper

Mod de preparare:

Spala rosiile, taie-le felii si pune-le intr-un castron, impreuna cu usturoiul tocat, oregano, 4 frunze de busuioc, rupte in bucati mici si uleiul. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Lasa aromele sa se intrepatrunda timp de 1 ora.

Gateste pastele in apa sarata. Cand devin al dente, scurge-le de apa si pune-le sub un jet de apa rece, pentru a opri fierberea.

Scurge de apa si amesteca cu rosiile si sucul format.
Adauga mozzarella si frunze parfumate de busuioc.



Spaghette cu mozzarella



Ingrediente pentru 4 persoane

400g spaghette
400g mozzarella Cucina Granarolo
o ceapa
un ardei gras rosu
400g rosii
ulei de masline extravirgin
frunze de menta si chives
sucul si coaja de la o lamaie
sare
piper

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca coaja si sucul de la lamaie, ceapa tocata marunt, sarea si piperul. Se lasa 10 minute sa se intrepatrunda aromele, timp in care se fierb spaghetele.

Cand pastele sunt gata, se scurg, se aseaza pe un platou, se stropesc cu putin ulei de masline. Dupa ce se racesc putin, se adauga rosiile taiate in sferturi, frunzele de menta si chives, tocate marunt si mozzarella taiata in cubulete. Se amesteca totul si se decoreaza cu cateva fruze de menta.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
7.99
(17 voturi)
3027 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!