La Heidi Chocoworld poti deveni chocolatier

14 Mar 2012 16:54
Heidi Chocoworld – locul unde poti calatori in lumea delicioasa a ciocolatei

Din dragoste si pasiune pentru ciocolata, a luat nastere Chocoworld, magazinul concept al fabricii Heidi Chocolate, gandit, totodata, si ca un portal catre lumea ciocolatei. Plutind pe valuri olfactive de ciocolata, la Chocoworld ai ocazia sa afli cum un bob de cacao se transforma intr-o minune a gustului precum ciocolata Heidi si poti deveni chiar tu chocolatier din pasiune. Ai la dispozitie delicioasa ciocolata Heidi si peste 20 de ingrediente savuroase pe care le poti combina cum doresti pentru a crea ciocolata viselor tale.

O poveste dulce...

Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani inaintea erei noastre, cand cultura arborelui de cacao (Theobroma Cacao) era practicata in America de Sud. in 1502 Cristofor Columb, primul explorator, a luat contact cu boabele de cacao.

Cand Hernando Cortés a importat pentru prima oara cacao in Europa si a invatat cum sa prepare ciocolata calda din boabele de cacao, aceasta a provocat agitatie: ciocolata era divina pentru unii, iar pentru altii eretica. Chiar si in zilele noastre, cacaua si ciocolata impartasesc o aura de mister, lux si placere.

...plina de pasiune

De la arborele de cacao si pana la desertul tau preferat este cale foarte lunga, astfel incat este nevoie de foarte multa pasiune si rabdare pentru ca minunatul ingredient sa ajunga in fabricile de ciocolata.

Cristina, chocolatier-ul Heidi, este cea care ne explica intr-un mod dezinvolt si informal care este reteta celui mai indragit aliment de pe planeta. Totul incepe cu boabele scoase din fructele bine coapte ale arborelui de cacao, care creste in zonele tropicale – doua treimi din productia mondiala de cacao provine din vestul Africii.

Boabele sunt lasate cateva zile la fermentat, timp in care capata o culoare maronie si gustul caracteristic de cacao. Apoi sunt uscate rapid, de obicei la soare, dupa care sunt gata pentru a fi trimise la fabricile procesatoare de cacao. Aici se indeparteaza impuritatile dupa care boabele de cacao sunt prajite, astfel incat aroma sa devina mai puternica, apoi curatate de coaja. Ceea ce ramane, miezul, este bobul propriu-zis de cacao, cu un gust caracteristic, dar inca destul de amar. La Chocoworld poti sa vezi, atingi, mirosi (poti chiar si gusta) diversele stari in care se afla bobul de cacao in lungul sau drum catre ciocolata.

Pentru ca au un continut foarte mare de grasime, atunci cand sunt zdrobite si amestecate, boabele se tranforma intr-o pasta, care se numeste masa de cacao. Mai departe, masa este procesat in utilaje speciale, pana cand se separa grasimea din el. Aceasta este cunoscuta drept unt de cacao si se foloseste atat la fabricarea ciocolatei, cat si in cosmetica. Ceea ce ramane dupa separarea grasimii este pudra de cacao. Se obtin astfel cele mai importante ingrediente ale ciocolatei - untul de cacao si pudra de cacao. La acestea se mai adauga lapte praf, zahar si vanilie, iar din diversele combinatii ale acestor ingrediente se obtin cele trei tipuri de ciocolata.

  • Ciocolata amaruie contine unt de cacao, masa de cacao, zahar, vanilie si lecitina din soia.

  • Ciocolata cu lapte contine unt de cacao, masa de cacao, zahar, lapte praf, vanilie si lecitina din soia.

  • Ciocolata alba contine unt de cacao, zahar, lapte praf, vanilie si lecitina din soia.


    Lecitina din soia este un emulsificator natural ce da ciocolatei o fluiditate sporita.

    Dupa aceasta incursiune in lumea ciocolatei, trecem la proba practica pe care o coordoneaza tot Cristina Cerednicenco. Pentru ea, fiecare seminar reprezinta un motiv de bucurie datorita pasiunii pe care o are pentru ciocolata, dar si datorita reactiilor pe care le au ucenicii ei: De fiecare data, intalnirea cu ciocolata starneste multe zambete, astfel incat imi place sa cred ca oamenii pleaca mai fericiti de la seminariile pe care le tin. - ne spune Cristina Cerednicenco, chocolatier-ul Heidi.

    Ciocolata preferata...

    Daca v-ati intrebat ce tipuri de ciocolata prefera barbatii si ce variante prefera femeile, specialistii Heidi Chocolate ne satisfac si aceasta curiozitate. Astfel, daca vorbim de tablete, ciocolata cu lapte este preferata barbatilor, iar ciocolata amaruie este preferata femeilor. in cazul ciocolatei proaspete, disponibile doar in magazinu-concept Chocoworld, ciocolata alba cu multiple ingrediente ocupa locul intai in topul prefrerintelor, atat in cazul barbatilor, cat si in cazul femeilor. La nivel national, ciocolata cu lapte este consumata de 85% dintre romani, in timp ce 8% prefera ciocolata dark iar cea alba este preferata de 7% dintre consumatori.

    Indiferent insa de tipul ciocolatei, noi credem ca ea ne ajuta sa vedem partea frumoasa a vietii, adica partea de ciocolata. Asa ca... la cat mai multa ciocolata!
  • Cat de mult ti-a placut acest articol?
    6.16
    (6 voturi)
    1963 vizite

    Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
    Cele mai noi Retete
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
    Ardei murati cu miere!
    Ardei murati cu miere!
    Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

    Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
    Mai multe detalii despre Cookies!