Gamberoni in court bouillon

10 Aug 2006 00:00 Autor: Antonio Passarelli
Ce este court bouillon? Este zeaman care s-au fiert diverse verdeturi si condimente, folosita pentru a opari (si nu pentru a fierbe) peste, crustacee sau fructe de mare.

Tehnica este destul de simpla, se pun la fiert cca 5 litri de apa pentru fiecare 500 g de produs ce trebuie oparit, in care se adauga piper negru (boabe intregi, catei de usturoi (tot intregi), ceapa, un praz (numai partea verde)si un buchet asortat, "bouquet garni" cu patrunjel, salvie, marar..., care isi raspandeste aromele in apa, oferind un parfum extraordinar.

Incercati sa "adoptati" acest "bouquet garni" pentru banala supa. Va iesi ceva sublim!

In plus, mai adaugati in apa si putin vin (soiul ramane la alegerea d-voastra).Cand apa astfel condimentata a dat in clocot, se pot pune crevetii, care dupa 3 minute va fi gata.

Procesul de fierbere a apei este foarte important. Daca vreti sa fierbeti ceva si incepeti "de la rece" (adica puneti carnea, pestele, etc. in apa cand aceasta este inca rece) veti observa ca toate proprietatile nutritive ala alimentului respectiv s-au risipit in zeama in care au fiert.

In practica, daca aveti ceva de facut o supa de pui sau de vitel, este chiar indicat sa incepeti "de la rece" -inclusiv carnea-pentru ca aveti nevoie sa se intrepatrunde toate gusturile.

Dar, daca aveti de-a face cu un tip de carne sau de peste pe care trebuie sa-l consumati ulterior si altfel decat in ciorba-deci trebuie sa pastreze cat mai multe din proprietatile nutritive-atunci apa va trebui sa clocoteasca deja cand puneti carnea la fiert.

In acest fel inchideti "porii" si evitati o "hemoragie de proteine" care, in loc sa ajunga in organism si sa-l ajute, se pierd in zeama fiarta.

Procedura de fierbere cea mai sanatoasa este fierberea in vapori, iar daca vaporii sunt supraincalziti, cu atat mai bine!

Important: crevetele trebuie oparit intreg, crusta urmand sa fie eliminata inainte de a fi servit la masa. Se controleaza intestinul, iar daca acesta este negru se arunca, pentru ca ar putea avea nisip.

Acest lucru se intampla des si cu pestii proveniti din mediul lor natural, dar nu si pestii proveniti din crescatorii.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.52
(2018 voturi)
4791 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!