Fructele de mare si combinatiile `de efect`

25 Ian 2010 00:00 Autor: Tashulina
Poate acum cativa ani fructele de mare reprezentau cu adevarat o delicatesa, rar intalnita pe mesele romanilor.

In parte din cauza gustului specific sau a formelor nu tocmai apetisante. Insa in principal din cauza preturilor destul de piperate.

Acum insa lucrurile stau ceva mai bine. Gasesti peste tot caracatita, inele de calamar sau sepie, iar crevetii au devenit deja "banalitati".

Insa o problema tot a ramas. Putinele retete de preparare a fructelor de mare.

Gustul fructelor de mare este daca nu subiect de disputa, cel putin controversat. Sunt oameni care nu suporta nici macar mirosul lor si sunt altii care ar manca toata ziua. Totul depinde de gust. Sau mai exact de maiestria cu care se pot realiza combinatii gastronomice cu adevarat reusite.


Si mai sunt persoanele din zona litoralului. Care au mancat inca din copilarie cel putin scoici sau raci, daca nu alte "moluste". Si carora gustul putin "salciu" al fructelor de mare li se pare un gust ca oricare altul.

Principalul furnizor de fructe de mare al Romaniei este Olanda, mai precis un mic satuc de pescari, Urk, avand doar 40.000 de locuitori si 40 de firme care se ocupa cu acest tip de comert. De acolo vin scoicile Saint Jacques, languste, homari, icre negre sau langustinele.

Crabii uriasi, stridiile, caracatita, calamarii si sepiile sunt aduse din Norvegia, iar Japonia reprezinta principalul furnizor de creveti.

Fructele de mare sunt bogate in nutrienti, proteine de calitate superioara, grasimi polinesaturate, in special acizii omega-3: eicosapentaenoic acid (EPA) si docosapentaenoic acid (DHA) si in acelasi timp sarace in grasimi saturate.


La ce trebuie sa te uiti cand cumperi fructe de mare?
Mirosul normal al fructelor de mare este destul de puternic, asa ca te poti insela usor cand le cumperi, fie crezand ca sunt stricate sau din contra, crezand ca mirosul "dubios" este cel normal.
Asadar, cand cumperi crabi, ai grija sa alegi numai exemplarele grele si cu carapacea tare, fara goluri sau sparturi. Sparturile pot fi cauzate de fierberea in exces, in astfel de cazuri carnea rezultata fiind apoasa si fara gust.

Vrei sa cumperi homari? Alege-i dupa...coada. Doar pe cei cu coada elastica, pentru ca doar aceia sunt proaspeti.

Nu cumpara niciodata midii congelate, pentru ca te poti trezi acasa cu o punga plina de mirosuri. Midiile se strica extrem de usor, asa ca e mai bine sa te asiguri ca ai cumparat un produs proaspat, decat unul congelat care poate acum nu miroase, insa dupa ce il prepari te poate inbolnavi grav.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.49
(1076 voturi)
3825 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!