Dulceata de catina si Dulceata de topinambur

04 Mai 2012 13:37
Doua noi dulceturi originale - de catina si de topinambur marca "Topoloveana" au fost lansate pe piata in premiera absoluta

In luna aprilie 2012, gama de dulceturi Topoloveana fara zahar adaugat si fara conservanti a fost imbogatita cu doua produse originale. Pentru prima data in Romania, topinamburul si catina sunt utilizate ca ingredient principal in dulceturi, in beneficiul sanatatii consumatorilor, aceste doua ingrediente fiind recunoscute pentru calitatile lor terapeutice.

Dulceata de catina Topoloveana fara zahar adaugat si fara conservanti este o dulceata in care fructele de catina sunt pastrate integral, samburii de catina trebuie striviti in dinti, pentru ca acestia contin 18-20% ulei. Cantitate neta produs /borcan: 260 gr. Continut produs finit: 68% catina, 32% suc concentrat de mar.

Calitati nutritive: Fructele de catina au un continut atat de bogat in vitamine, incat pot fi considerate adevarate polivitamine. Conform cercetarilor Asociatiei Internationale a Catinei (www.isahome.net), acestea contin:

- Vitamina C intre 400 - 1500 mg la 100 g fructe, continut superior celui din capsuni, kiwi, portocale, rosii si morcovi. Vitamina C creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii prin stimularea sistemului imunitar, favorizeaza depunerea calciului in oase si absorbtia fierului din tubul digestiv, stimuland formarea de hemoglobina.

- Vitamina E: 200 mg la 100 g fructe, concentratie superioara celei din germenii de grau, din porumb si soia. Vitamina E are un rol important in procesele de regenerare celulara si actiune antioxidanta.

- Carotenoide (alfa si beta caroten) care sunt precursori ai vitaminei A. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul. Carotenoidele previn actiunile degenerative ale pielii si mucoaselor, contribuie la mentinerea acuitatii vizuale, stimuleaza formarea de anticorpi. Beta carotenul are o marcata activitate antioxidanta si deoarece aceasta interfera cu a vitaminei E se presupune ca impreuna ar avea efect antitumoral.

- Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D.

- Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.

- Acizi grasi esentiali nesaturati (omega 3, omega 6, omega 9) - sunt substante pe
care organismul nu le poate sintetiza si trebuie aduse prin alimentatie.

- Acizii grasi omega 3 si omega 6 au rol in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, neoplasmelor (in special mamar si prostatic), in mentinerea optima a imunitatii si au efect antidepresiv.

- Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.

- Aminoacizi esentiali - din fructele de catina au fost izolati 18 aminoacizi.
Actiuni terapeutice: antiscorbutica, antiinflamatorie, antimicrobiana, antialgica, de regenerare a tesuturilor, anticoagulanta, antioxidanta si implicit antitumorala, cicatrizanta si antiulceroasa, antidepresiva, protector si regenerant hepatic, protector impotriva radiatiilor, tonic general prin continutul bogat in minerale si vitamine.

Dulceata de topinambur Topoloveana fara zahar adaugat si fara conservanti este o dulceata in care topinamburul se regaseste sub forma de cubulete.

Cantitate neta produs / borcan: 270 gr. Continut produs finit: 70% topinambur, 30% suc concentrat de mar.

Calitati nutritive: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare Bucuresti afirma despre Dulceata de topinambur "Topoloveana":

Produsul prezinta o cantitate considerabila de fibre alimentare, atat insolubile (10,1%), cat si solubile (7,7%). Fibra solubila este reprezentata in special de inulina, considerata ingredient alimentar functional, deoarece poate modifica procesele fiziologice si biochimice din organismul uman, avand rol preventiv in aparitia unor boli si conducand la o stare de sanatate imbunatatita. Inulina are rol de agent bifidogenetic, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului, scade nivelul de bacterii patogene in intestin, combate constipatia, scade riscul osteoporozei prin cresterea absorbtiei mineralelor (in special calciul), reduce riscul aterosclerozei prin scaderea sintezei trigliceridelor si a acizilor grasi in ficat si reducerea nivelului acestora in ser, reduce absorbtia de zahar din sange prevenind sindromul metabolic si diabetul zaharat.

Din analizele chimice efectuate, cantitatea de zaharuri din produs a fost de 61,4%, incarcatura glicemica pentru o portie de 20g dulceata de topinambur este de 6, ceea ce reprezinta o incarcatura glicemica scazuta.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.62
(35 voturi)
7483 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!