Ornamente naturale pentru cocktailuri

06 Iul 2008 00:00
Cocktail-ul este o bautura preparata, usor amaruie sau dulceaga, savuroasa, aromatizata, racoritoare care in zilele noastre este degustata oricand cu mare placere.

Cocktail-urile se prepara usor si se pot servi cu placere oriunde si oricand.

Ce rost ar avea un cocktail fara cateva ornamente naturale, care sa-l completeze?

Va oferim cateva sfaturi utile pentru a ornamenta cocktailul si pentru a obtine cocktaluiri savuroase si mai colorate.

Udati marginea paharului (aprox. 1 cm) cu apa, suc de lamaie sau portocala, apoi tineti-l cu capul in jos intr-o farfurie plina cu zahar. Acest tip de decor se aplica in cazul cocktailurilor cu fructe sau celor pentru desert.

Daca doriti ca marginea paharului sa capete o nuanta rozalie, atunci umeziti buzele paharului cu suc de portocale. Se poate folosi si sarea in loc de zahar.

Cocktailurile alcoolice se decoreaza, in general, cu felii de lamaie sau portocala. Se pot taia felii rotunde sau jumatati de felii. In cazul feliilor taiate pe jumatate, se separa coaja de pulpa pentru a le putea fixa de marginea paharului.

Un efect la fel de mircaulos pentru cocktailurile alcoolice, care contin creme de lichior sau whiskey este stoarcerea catorva picaturi din coaja de lamaie sau portocala deasupra. Astfel, pe suprafata bauturii se va forma un curcubeu de culori, iar cocktailul va capata o aroma imbatatoare.

Un alt sfat pentru a decora cocktailurile din fructe ar fi sa utilizati mici betisoare de plastic sau scobitori imbracate in fructe si introduse in pahar.

Un ornament destul de des intalnit in decorarea cocktailurilor este coaja de lamaie sau portocala, taiata in forma de spirala, cu latimea de aproximativ 1 cm. Coaja se fixeaza de marginea paharului si se lasa usor la fundul paharului.

Pentru cocktailurile transparente sau deschise la culoare se pot folosi cuburi colorate de gheata, obtinute din suc sau sirop de fructe.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.50
(3261 voturi)
14252 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!