Origo, inspiratie intr-o ceasca de cafea

22 Apr 2013 09:54
Origo, primul coffee shop cu prajitorie proprie din Bucuresti, se deschide oficial marti, 23 aprilie.

Origo isi propune sa devina hub-ul iubitorilor de cafea, prin prospetime, calitate, gust, dar si prin profesionalism si prin dorinta de a educa in ceea ce priveste cafeaua.

Fiecare vizita in coffee shop se va transforma intr-o bogata experienta, generata de pasiunea pentru cafea si tot ceea ce presupune procesul ei de preparare si servire.

In 23 aprilie, Origo ii intampina pe toti cei a caror zi nu trece niciodata fara cafea, cu un espresso Confort Blend creat din boabe selectate si prajite in coffee shop.

La intrare, clientii sunt intampinati de mirosul puternic de cafea. Printr-o prajire atenta, proprietatile naturale oferite de cele cateva sute de substante care se afla in interiorul boabelor, dau nastere celor mai variate si inedite arome: cirese, fructe de padure, migdale, grapefruit, piersici, iasomie, mure, lemn, vanilie, caramel sau ciocolata.

Tot acest proces devine transparent, la propriu, pentru clienti, putand fi observat prin usa de sticla de la camera tehnica a prajitorului.

Origo isi propune sa transmita clientilor nu numai experienta gustului, ci si pasiunea si cunostintele despre cafea. Cu entuziasm, barista profesionisti ofera informatii detaliate fiecaruia in parte, pentru ca acestia sa inteleaga cat mai bine procesul de preparare, incepand de la cantitatea folosita, pana la timpul optim de extractie.

Iubitorii de cafea vor fi indrumati sa aleaga metode inedite de brewing, pentru a incerca experiente noi de gust - Kemex, Syphon Coffee, V60, Cold Brew. Cafeaua la Cold Brew se prepara in aproximativ 10 ore, folosind apa rece, care, picatura cu picatura, extrage aromele din blend-ul de cafea.

Barista profesionisti de la Origo folosesc 3 tipuri de blend-uri:

- Confort Blend sau blendul casei, facut cu cafea prajita la Origo, cu un profil aromtic bine balansat;
- Experimental Blend aduce arome cu totul noi, pentru cei care vor sa experimenteze: o cafea cu o aciditate mai ridicata sau cu corpolenta diferita, de exemplu;
- Single Origin Blend, reprezentand diverse origini importate de la cei mai mari producatori din lume, prajite la Origo.

Pentru Mihai Panfil, Head Barista si Owner: "Origo inseamna origini: aici se naste si se dezvolta pasiunea pentru cafea. Folosim origini alese de noi, care au personalitate din punctul de vedere al profilului aromatic.

Clientii pot urmari procesul de prajire si preparare, prilej cu care vor invata sa identifice acele arome speciale continute intr-un bob. Tocmai pentru a putea avea o reala experienta a gustului, in interiorul coffe shop-ului, nu se fumeaza.

Impreuna cu iubitorii de cafea curiosi, am testat timp de 3 saptamani, originile alese si toate preparatele noastre si ne-am bucurat sa vedem ca oamenii sunt dornici sa incerce ceva nou. Prin experientele pe care le genereaza, Origo propune o perspectiva noua asupra cafelei, devenind un punct de referinta in domeniu."

Mirosul cafelei proaspat prajite este completat de aromele surprinzatoare ale ceaiurilor si infuziilor atent selectionate si 100% naturale: ceaiuri clasice (verde, oolong, negru), ceaiuri cu spirulina, lemongrass, fructe de padure si infuzii de plante.

Mai mult decat atat, experienta poate fi luata la pachet: cafele de specialitate si ceaiuri, ustensilele si echipamente pentru aplicarea celor mai cunoscute metode de brewing pot fi cumparate pentru acasa.

Seara, cestile de cafea se transforma in pahare de cocktail. Origo devine, pentru cateva ore, Cocktail Bar si isi surprinde prietenii care ii calca pragul cu un meniu special de cocktail-uri concept si bauturi clasice.

Pasiunea pentru cafea este integrata in designul locatiei: 276 de cesti stau suspendate deasupra barului, iar lampile sunt create din echipamente de brewing V60. Totul inspira simplitate, intr-un loc in care cafeaua joaca rolul principal.

Origo este primul coffee shop cu prajitorie proprie din Bucuresti, locul in care iubitorii de cafea isi gasesc energia si inspiratia intr-o ceasca.

Clientii pot experimenta o selectie de cafele de origini, proaspat prajite la Origo, metode inovatoare de brewing, ceaiuri si infuzii atent selectionate si 100% naturale si un meniu special de bauturi concept si bauturi clasice, ce pot fi servite seara, cand cestile de cafea se transforma in pahare de cocktail.

Program:
Luni - Vineri: 07:30 - 02:00
Sambata: 09:00 - 04:00
Duminica: 09:00 - 02:00

Facebook: https://www.facebook.com/OrigoCoffee

Cat de mult ti-a placut acest articol?
6.59
(5 voturi)
2254 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!