Ce stii despre lichior?

27 Ian 2010 00:00 Autor: Tashulina
Bautura preferata de multe reprezentante ale sexului frumos, lichiorul reprezinta un aperitiv perfect la o masa in familie, intre prieteni sau cu ocazia unui eveniment festiv.

Ce este insa lichiorul, acesta bautura dulce si aromata?

Conform dictionarului explicativ al limbii romane (DEX) lichiorul este "o bautura preparata din spirt sau rachiu, cu adaos de sirop, esente aromate si substante colorante".


Bautura alcoolica foarte dulce, lichiorul poate avea ca ingredient principal ierburi, fructe, flori sau chiar. Multe ingrediente se pot combina, rezultand lichiorurile vestite de menta si ciocolata, de petale de trandafir si zmeura etc.

La inceputurile fabricarii lichiorurilor, acesta purta denumirea generica de "licoarea vietii" si era preparat din zeci de ierburi, plante sau flori, avand puternice proprietati farmaceutice.

Cu timpul, mixtura de ingrediente s-a micsorat si au aparut lichiorurile specializate pe anumite ingrediente, consumate intotdeauna reci, cu gheata, dupa masa sau foarte rar inainte.

In ziua de azi inclusiv cremele care contin alcool tare, cum este whisky-ul, sunt considerate tot lichioruri. Cremele de whisky sau cremele de coniac apar pe rafturi tot sub denumirea de lichioruri.

Iata si cateva lichioruri vestite in intreaga lume:
Limoncello este unul dintre spirtoasele care castiga din ce in ce mai mult teren in lumea celebritatilor muzicii si a starurilor de cinema. Lichior cu aroma de lamaie, originar din Italia, el este in esenta preparat foarte simplist, doar din coaja de lamaie, alcool, apa si zahar.
Insa nu este acru. Nici pe departe, deoarece nu contine suc de lamaie, cum s-ar crede, ci doar uleiuri din coaja de lamaie.





Ouzo deja nu mai are nevoie de nici o prezentare. Baututa spirtoasa numarul 1 a Greciei, acest lichior cu gust inconfundabil si aspect albicios si tulbure, este produsa din mastika si anason. Initial se folosea absint in prepararea lui, insa acesta a fost ulterior interzis din cauza efectului "zana verde" al acestuia.




Sake, bautura traditionala a Japoniei nu lipseste din nici o casa care se respecta. Denumire generica pentru "bautura spirtoasa" in japoneza, Sake poarta numele de "nihonshu" la ei acasa.
Sake se obtine prin distilarea zaharului extras din amidon si completarea ulterioara cu alcool, produsul final avand o "tarie" de 20%.
Grija mare insa la aceste bauturi digestive, caci lichiorurile ingrasa pentru ca ele contin mari cantitati de glucide, care se metabolizeaza rapid si se depun ca rezerva in urma stimularii secretiei de insulina.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.51
(1304 voturi)
6833 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!