Ambrosio - vinuri super premium

23 Nov 2012 16:05
Gama Ambrosio, o selectie super premium de vinuri destinate preparatelor fine, gourmet, prin excelenta, va fi disponibila, la nivel national, in 400 de unitati din segmentul Horeca, incepand cu 1 decembrie.

Vinurile Ambrosio au fost premiate la cele mai importante competitii de profil nationale si internationale (Medalii de Aur si Argint la Concursul Mondial de la Bruxelles, 2011 si 2012 / "Gran Menzione" la Concursul International de Vinuri "VINITALY" 2011, Medalia de Argint Premiile de Excelenta Vinul.ro 2012, Medalia de Aur la Concursul International de Vinuri 2011)

Vincon Romania a lansat totodata brandul Rose Verite, Cabernet Sauvingnon, sec 2011, destinat canalului Horeca.

Realizat si pastrat cu mare grija de oenologii Vincon Romania, precum legendara ambrozie – licoarea zeilor – vinul Ambrosio celebreaza placerea de a trai si de a petrece momente deosebite impreuna cu cei apropiati. Ambrosio este un vin creat special pentru timpul liber, atat de pretios. Noua gama de la Vincon este destinata preparatelor culinare fine, gourmet prin excelenta.

Gama Ambrosio cuprinde vinuri albe – Muscat Ottonel (sec) si Tamaioasa Romaneasca si vinuri rosii – Merlot, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon.

Georgel Costache, oenolog Vincon Romania, prezinta principalele caracteristici ale vinurilor Ambrosio si recomandarile de baza pentru a savura gustul rafinat si pretios al acestuia.

Muscat Ottonel sec este un vin alb, proaspat si savuros, in care aromele primare de flori de trandafir si caise sunt sustinute si echilibrate de notele condimentate. Prin invechire, alaturi de acestea se adauga si aroma delicata de coaja de portocala si miere de albine.

Recomandat alaturi de preparate din peste, din carne de pasare, creier sau pate de ficat, Muscat Ottonel poate fi savurat la o temperatura recomandata de 8⁰ C – 12⁰ C.

Ambrosio-Muscat Ottonel a primit Medalia de Aur la Concursul Mondial de Vinuri Bruxelles 2012.

Tamaioasa Romaneasca are un buchet nobil, complex si onctuos, obtinut prin invechire la sticle, timp de 36 de luni. Este un vin dulce, cu o culoare galben aurie unica, in care aromele florilor de tei si salcam sunt echilibrate de notele de fagure de miere de albine. Prin maturare si invechire, buchetului i se adauga si note de caramel si trandafiri de dulceata.

Tamaioasa Romaneasca este un vin versatil, care poate fi servit incepand cu antreul si terminand cu desertul. Georgel Costache recomanda asocierea cu creveti, somon, piept de pui, foie gras, branzeturi Roquefort, iar la desert cu tarte de fructe, prajituri cu migdale si crema de zahar ars, la o temperatura de 8⁰ C – 12⁰ C.

Ambrosio-Tamaioasa Romaneasca a primit Medalia de Aur la Concursul International de Vinuri Bucuresti.

Merlotul Ambrosio este un vin sec, delicat, cu o fructuozitate aparte, armonios si echilibrat datorita maturarii in baricuri de stejar, timp de 12 luni și apoi invechirii la sticla timp de 24 de luni.

Vin cu o corpolenta medie, cu aroma fructata de zmeura si coacaze negre, dobandeste prin maturare si note de cirese amare si vanilie, accentuate de acumularea de tanini.

Este recomandat in asociere cu meniuri din bucataria italiana si indiana, gratare din carne de miel, curcan sau pui, legume la gratar si deserturi rustice cu fructe si ciocolata, la o temepratura de 16⁰C - 18⁰C.

Ambrosio-Merlot a obtinut Medalia de Argint la Concursul Mondial de Vinuri Bruxelles, 2011.
Feteasca Neagra este un vin amplu, moale si catifelat, armonios si rotund, datorita maturarii in baricuri de stejar, timp de 12 luni, si a invechirii la sticla, timp de 24 de luni. Vinul se remarca prin culoarea vie, in care este imbinata stralucirea rubinelor cu refelexele violete ale ametistului.

Sortimentul are un miros si gust discret, dominant fructat, in care aroma de prune uscate a capatat prin maturare si invechire note de cuisoare, scortisoara si nuci gratinate.

Este recomandat in asocieri culinare precum cele cu preparate din carne traditionale romanesti, preparate din vanat si meniuri condimentate pe baza de carne rosie sau de legume sau pentru platouri cu branzeturi picante si aromate, insotite de fructe deshidratate servite la sfarsitul mesei.

Cabernet Sauvignon este un vin sec, cu o culoare rosie profunda, corpolent si extractiv. Cele 12 luni de maturare in baricuri si cele 24 de luni de invechire in sticla ii confera vigoare, forța si sobrietate.

Sortimentul are aroma de vegetație salbatica si luxurianta, peste care s-a suprapus un buchet nobil, complex și impunator cu note fructate de afine si nuante condimentate de vanilie si ghimbir. in timp, se vor adauga si nuante discrete de cedru si tabac.

Este recomandata asocierea cu gratare din carne rosie, piept de gasca sau de rata, salate de legume amarui, pastrama de vanat, de oaie sau de curcan bine condimentate. Este ideal si pentru finalul mesei, in compania branzeturilor Cheddar, Brie si Mozzarela.

Ambrosio-Cabernet Sauvignon a primit recunoasterea internationala prin distinctia “GRAN MENZIONE” la Concursul Internațional de Vinuri Vinitaly, 2011 si Medalia de Argint la Premiile de Excelenta 2012, Vinul.ro

Rose Verite, Sec, Cabernet Sauvignon 2011, este un vin vioi si delicat.
Rose Verite este un vin cu note delicate de fructe: capsune, cirese si zmeura. Aciditatea lui confera prospetime si savoare.

Rose Verite poate fi asociat cu o mare varietate de prepatare culinare, pornind de la aperitive pe baza de fructe de mare, terrine, humus si aspicuri, continuand cu peste si carne de pasare la gratar, salate si meniuri cu sos Bechamel. Se poate asocia si cu platouri cu masline si branzeturi Feta, Mahon si branza de capra.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
7.28
(7 voturi)
2052 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!