Alimentatia de sarbatori

16 Dec 2009 00:00 Autor: Tashulina
Toata lumea asteapta cu infrigurare sarbatorile de iarna.

Fie ca este vorba de magia Craciunului, fie de nerabdarea noptii dintre ani, o constanta ramane pe mesele noastre: bucatele de sarbatoare.

Care, de ce sa nu recunoastem, de cele mai multe ori sunt adevarate bombe calorice. Dar si au un gust delicios, irezistibil.

Asadar, ce e de facut pentru a impaca si capra si varza? Pentru a ne bucura si de gustul bucatelor de sarbatori dar si a ne pastra sanatatea la cote normale?

Iata cateva sfaturi utile de care e bine sa tii cont:

Portioneaza mancarea.
Atunci cand prepari piftia, de exemplu, o poti aseza pe platouri mici, in loc sa folosesti unul mare. Arata mult mai bine cand vei servi invitatilor platourile din care fiecare isi poate alege si nu vei mai avea la masa imaginea unui platou de piftie imens, insa golit pe jumatate.

La fel poti proceda si in cazul salatei de Boeuf sau a celei de icre. Tentatia sa mananci mai mult scade daca vei fi nevoita sa ceri inca un castron sau platou din preparatul respectiv.

Asezoneaza cu acru.
Ai in fata o salata apetisanta cu pui, oua si alte bunatati si tocmai ai intins mana dupa maioneza sa ii adaugi tusa finala? Abtine-te si mai bine foloseste o lamaie. Te asigur ca gustul va ramane la fel de bun, insa caloriile finale vor scadea simtitor.

Ai facut oua umplute, le-ai asezat pe un platou in mijloc si ai tendinta acum sa il umpli de tot? Ce-ar fi daca ai lasa oualele doar in mijloc, iar pe margine ai aseza muraturi asortate? Ai avea si o garnitura potrivita si multe calorii in minus.

Mult sos, insa sanatos.
Iti place mancarea cu mult sos. Mai ales friptura. Sau sa pui sos peste piure.Insa ce te faci cu grasimea din sos? Elimin-o. Si inlocuieste-o cu vin. Absolut orice tip de carne gatita friptura merge de minune cu vin.

Carnea de pui cu vin alb, friptura de porc sau vita cu vin rosu. Si multe ierburi aromate. Vei obtine un sos delicios, aromat si mult mai slab caloric decat cel in care predomina grasimea.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.47
(1832 voturi)
5389 vizite

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!