Manuirea tacamurilor

23 Mai 2006 00:00 Autor: Magda Georgescu
Pare o deprindere pe care o detinem de cand ne-am nascut si nu ne prea dam seama ce ar putea fi atat de dificil la manuirea tacamurilor.

In realitate, multi dintre noi nu cunosc codul bunelor maniere legat de tacamuri si felul in care mananca o persoana educata.

In ce mana tin tacamurile?
Dupa cum stiti deja majoritatea (dar nu strica sa recapitulam) cutitul si lingura se tin in mana dreapta, iar furculita in mana stanga. Daca utilizam cutitul si furculita in acelasi timp, furculita se tine in mana stanga, dar atunci cand terminam de taiat si lasam cutitul la o parte se trece furculita in mana dreapta.

  • Lingura se tine in mana dreapta ca un creion, intre degetul mare si cel aratator;
  • Cutitul se tine in mana dreapta intre degetul mare si cel mijlociu;
  • Furculita se tine in mana stanga atunci cand folosim cutitul si altfel in mana dreapta si intotdeauna cu dintii in jos pentru a o infige in bucata pe care o vom manca.

    Cum pun tacamurile cand termin de mancat?
    Atunci cand nu am terminat de mancat, ci doar facem o pauza, bem sau ne-am ridicat temporar de la masa, tacamurile se sprijina de marginea farfuriei: furculita in stanga cu dintii in jos si cutitul in dreapta cu lama sprijinita de farfurie. Trebuie sa avem grija sa nu punem tacamurile in farfurie pentru a nu se considera ca am terminat;

    Atunci cand am terminat de mancat si mai vrem o portie, se pun tacamurile incrucisate in farfurie. Daca mancam supa, lingura se lasa in farfurie, fara insa a insemna ca mai vrem o portie, ci doar ca am terminat;


    Cand am terminat de mancat, se asaza tacamurile in paralel in farfurie. Daca ni se spune ca vom pastra aceleasi tacamuri si pentru al doilea fel, se pun tacamurile pe farfuria de dedesubt sau pe servetelul de hartie de langa farfurie.

    La final, vreau sa va reamintesc ca in orice vizita si restaurant am fi si indiferent cat de neoficial ar fi cadrul, un tacam scapat pe jos nu se mai foloseste. In nici un caz nu spunem "Lasa asa ca n-are nimic", ci se cere un tacam nou.
  • Cat de mult ti-a placut acest articol?
    5.60
    (2363 voturi)
    32095 vizite

    Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
    Cele mai noi Retete
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
    Ardei murati cu miere!
    Ardei murati cu miere!
    Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

    Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
    Mai multe detalii despre Cookies!