Sfaturi pentru Revelionul perfect

28 Dec 2007 00:00
Masa de Revelion este o adevarata provocare pentru orice gospodina si cum la astfel de evenimente se aduna la un loc familia si prietenii, este cat mai bine sa ai totul pus la punct.

Toata lumea se bucura de o masa frumos aranjata, de mincare buna si companie pe masura. Daca dumneavoastra, gazda, sinteti relaxat, toata lumea se simte mai bine. Asa ca planuiti si aranjati totul la fix, ca sa va distrati si sa va relaxati.

Decorarea mesei de Revelion este o adevarata provocare, atmosfera de vis, mancaruri sofisticate, muzica placuta. Culorile si formele trebuie imbinate armonios, pentru a mentine buna-dispozitie a invitatilor.

Pentru ca sa creem o atmosfera minunata care sa invite la o petrecere putem tine cont de cateva sfaturi generale, privitoare atat la aranjarea mesei cat si la felurile de mancare pe care sa le servim.

Decorati masa cu accesorii care sa poarte culorile sarbatorilor de iarna. Alegeti tonuri de rosu, verde, albastru, auriu si argintiu si nu uitati sa faceti combinatii.

Totul e sa nu aveti mai mult de doua culori pe masa. Daca ati optat pentru o fata de masa rosie, e suficient sa alegeti vesela intr-o nuanta de verde si servetelele in tonuri de rosu si verde, apoi sa adaugati cateva globulete si fundite in aceleasi culori.

E timpul sa scoateti la inaintare tacamurile pretentioase din argint, serviciile delicate din portelan si paharele elegante din cristal. Toate acestea vor conferi mesei rafinamentul si aspectul festiv caracteristic sarbatorilor de iarna.

In ceea ce priveste modul de aranjare a veselei, lucrurile nu sunt deloc complicate. Daca ati asezat farfuriile si tacamurile in mod normal, in dreptul fiecarui invitat, nu va ramane decat sa adaugati accesoriile potrivite pentru aceasta ocazie.

Asadar, asezati crengute naturale de brad de jur imprejurul farfuriilor, iar, la final, plasati cate un globulet ornamental si cate un pahar de vin in dreptul fiecarui tacam.

Vreti ca mesenii sa fie intampinati asa cum se cuvine? Plasati in centrul mesei o fructiera incarcata cu: banane, portocale, mandarine, kiwi, mere. Vor constitui o gustare usoara pentru invitati si, totodata, un excelent punct focal al mesei.

Lumanarile plasate in sfesnice de argint sunt, de asemenea, accesorii care nu au voie sa lipseasca de pe masa de Revelion, ele creand intimitatea necesara reintalnirii cu cei dragi.

Un alt obicei interesant si deloc costisitor in de-corarea mesei de sarbatori este acela de a presara confetti din staniol si hartie colorata pe intreaga suprafata a acesteia. Sunt accesorii care subliniaza caracterul festiv al mesei si fura privirea invitatilor.

Serviti o varietate de aperitive - crocante/cremoase, crude/preparate, fierbinti/calde, picante/dulci, care sa se potriveasca sis a fie servite in acelasi timp, pe aceeasi farfurie.

Pregatiti de la trei pana la cinci aperitive de persoana. Le puteti aranja pe platouriprintre boluri cu nuci, alune, masline umplute si chipsuri.

Un ritm mai domol al serii va va ajuta sa mentineti in permanenta circulatie preparatele proaspete si bautura, in special daca aveti de gand sa treceti in noul an alaturi de toti invitatiii.

Insufletiti platourile si vasele bufetului cu mici ornamente, verdeata sau plante comestibile sau fructe si legume apetisante, extrem de decorative.

Pastrati curatenia si evita aglomerarea de farfurii si pahare folosite, punand la dispozitia oaspetilor o zona usor accesibila, in care acestia sa isi poata lasa vesela utilizata.

Nu uitati de soferii desemnati ai serii si de prietenii tai prea putin amatori de bauturi alcoolice! Faceti-va provizii de bauturi non-alcoolice sau cocktail-uri distractive, festive si cat mai colorate!

Asezati feliile de paine intr-un cos impletit, alb (sau int-o combinatie de alb si rosu). Este alegerea cea mai potrivita pentru a obtine un aspect simplu si elegant. Pastrati cosuletele rustice, din papura sau paie, pentru un picnic alaturi de cei dragi.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.46
(3466 voturi)
48419 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!