Regina pentru o zi la Casa Vernescu

17 Mai 2006 00:00 Autor: Magda Georgescu
Satula de distractia pe care o ofera localurile bucurestene am hotarat sa incerc ceva nou. Am sunat-o pe cea mai buna amica si i-am spus: "Astazi vom fi adevarate doamne".

Pentru escapada noastra am facut o rezervare de 2 persoane la restaurantul Casa Vernescu.

Din auzite si chiar din diferite publicatii stiam despre Casa Vernescu ca este un restaurant de lux, insa... este cu mult mai mult... este o bijuterie arhitectonica, un mic palat din alt veac, pastrat ca o oaza de rafinament si confort in metropola moderna, grabita si agitata!

Imediat ce am pasit in palat, m-am simtit ca o regina. Interioarele spectaculoase sunt fantezii baroce de marmura, cristaluri si aur atent mestesugite de marii maestrii ai vremii.

Totul stralucea intr-o lumina maiestuoasa, plina de caldura oamenilor care au adus faima acestui loc unde constientizezi cu adevarat ca viata este un spectacol de senzatii.

Gazdele restaurantului, niste tinere zambitoare si prietenoase ne-au condus intr-unul din saloanele restaurantului. Pe imensa usa din lemn masiv scria cu litere aurite "AMBASADOR SUIT".

Masa noastra era pregatita: tacamurile sclipeau in lumina candelabrelor, iar ornamentele florale imprastiau un aer proaspat de primavara. Acordurile discrete ale orchestrei care canta live completau atmosfera intima si relaxanta.

In timp ce rasfoiam meniul, ne-am descoperit gurmande intr-o lume a gustului si aromelor. In cele din urma, am hotarat ce urma sa servim. Nu stiu cum, dar chelnerul intuise deja ca eram gata sa comandam asa ca, astepta cu un zambet sfios. Dupa cateva minute ne-a adus sticla de vin. Dupa ce ne-a servit pe fiecare a cerut respectuos voie sa plece.

Noi am continuat sa admiram arhitectura impresionanta a cladirii, sa savuram aroma vinului si sa ascultam acordurile pianinei.

Nu stiu exact pentru cat timp, dar chelnerul a venit din nou, de aceasta data sa ne serveasca aperitivul: "Salata de creveti servita cu avocado si caviar, insiropata cu ulei de masline" - un preparat "light", dar foarte gustos.

Vesnic preocupate de silueta noastra, am hotarat sa comandam pentru felul doi peste; acelasi chelner ne-a recomandat "Medalioane de Monk sote servite cu fructe de mare si sos de sofran"... si bine a facut, caci... a fost un adevarat rasfat.

Si cand am ales desertul, tot la silueta ne-am gandit asa ca am ales din imbietoarea oferta cate o portie de "a la Tartuffe orange"... o delicatesa facuta din "lacrimi" de ciocolata umplute cu crema de portocale.

Se apropiase miezul noptii, iar magia urma sa se sfarseasca. Am terminat bauturile, am achitat nota de plata si ne-am ridicat cu regret, gata sa parasim salonul. Am aruncat o ultima privire la coloanele impunatoare care decorau lobby-ul Casei Vernescu.

M-am simtit intr-adevar ca o regina pentru o zi in acest minunat palat de pe Calea Victoriei!

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.60
(4894 voturi)
11118 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!