La 90 de ani, Scandia lanseaza noi produse

06 Iun 2012 17:44 Autor: M G
Am avut ocazia sa vizitez noua fabrica Scandia Food de la Sibiu si cu aceasta ocazie sa cunosc istoria fabricii, sa aflu noile lansari de produse, sa cunosc oamenii din spatele uriasului producator de conserve si sa le urez La multi ani, cu ocazia implinirii a 90 de ani de activitate.

La conferinta de presa am aflat ca la Scandia lucreaza oameni chiar si de 35 de ani si multi considera Scandia ca pe o a doua casa, acestea fiind chiar vorbele directorului de cercetare si dezvoltare, doamna Dana Dumitrescu, care are o vechime de 23 de ani in firma.


Noi produse

Odata cu aceasta aniversare s-au lansat si doua noi produse: Terina de mistret si Terina de cerb, semn ca desi consumatorul Scandia este un gurmand este si unul pretentios, care cauta gusturi noi. Astfel, pe langa clasicele conserve de Ciorba de burta, Costita cu fasole sau Sarmalute de porc in foi de varza Scandia propune consumatorului si pate de gasca integral sau pate de fazan.

Vizita in fabrica Scandia

In vizita din fabrica am trecut repejor prin zona de depozit, unde cutii de toate formele si marimile isi asteptau cuminti continutul, apoi am sta pret de cateva secunde la minus 18 grade Celsius, unde se aflau materiile prime, dupa care am ajuns chiar in zona prepararii mancarurilor: la facut de sarmalute si la ciorba de burta. Sa nu va inchipuiti ca un robotel ruleaza sarmale sau sunt folosite acele masini de facut sarmale pe care le mai vedeti prin supermarketuri, cateva femei cantaresc materia prima, o impart in 4, dupa care ruleaza 4 sarmale pe care le baga in cutii. Urmeaza sa fie adaugata niste varza si sucul de rosii, iar apoi conservele sunt duse la sterilizat, spalat, etichetat si ambalat.


Magazine si restaurante marca Scandia

Fiind lider pe piata conservelor de carne din Romania, deschiderea celor 2 magazine de desfacere din Sibiu si a celor 2 restaurante cu servire rapida din Bucuresti a venit ca un lucru firesc.

Istoric Scandia Sibiu

1922 a fost anul cand Josef Theil a infiintat fabrica de preparate si conserve din carne Theil, iar pana in 1935 fabrica Theil se bucura de o continua crestere si extinderea portofoliului. In 1941 fabrica isi schimba numele in Scandia Romania si urmeaza perioada regimului comunist pana in 1989, cand devine intreprindere de stat. Dupa 1990 fabrica trece printr-o perioada cand exporta in exclusivitate, in 2001 se privatizeaza, iar in 2011 devina Scanfia Food in urma unor procese de rebranding.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.46
(13 voturi)
3380 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!