Gallo Nero - rafinament in stil italian

17 Mai 2006 00:00 Autor: Raluca Georgescu
Venise in sfarsit seara cea mare: tipul pe care pusesem ochii de ceva timp ma invitase in sfarsit in oras.

Eram evident emotionata, petrecusem cele 5 ore de rigoare in fata oglinzii aranjandu-ma si totusi nu ma simteam cu nimic mai linistita. Urma sa mergem la un restaurant cu specific italian, Gallo Nero, de care nu mai auzisem pana acum.

Dupa doua ore de facut griji, am ajuns intr-un final la restaurant. Nu era deloc asa cum ma asteptasem, luxos, ci mai degraba intim, primitor si dadea chiar de la intrare senzatia de confort.

Peretii erau vopsiti in rosu, nu un rosu aprins, ci mai degraba un oras cald si erau acoperiti cu lemn, care crea senzatia de intimitate. La intrare, am fost intampinata de un chelner amabil care urma sa ma insotita pana la masa care imi era rezervata.

Am urcat scarile si am fost condusa la o masa micuta, dar foarte frumos aranjata unde ma astepta El. Tot separeul de sus era vopsit in rosu, peretilor lipsindu-le lemnaria existenta in camera de jos.

Toate mesele aveau fete de masa galbene, care contrastau perfect cu scaunele de culoare neagra. M-a frapat muzica care se asculta in restaurant, care era toata de origine italiana, facandu-te sa te simti ca un "italiano vero".

Nu am apucat sa vorbim mai mult de 2 minute (Slava Domnului! - nici nu gaseam subiecte de conversatie la cat de emotionata eram), ca a si aparut chelnerul sa ne inmaneze meniurile.


M-am gandit ca daca tot sunt in oras, la un restaurant italian, cu un tip care are de gand sa plateasca el nota, ar fi cazul sa comand ceva deosebit, ceva ce nu am mai mancat pana acum. In consecinta, am ales pentru aperitiv mozzarella alla capresse si prosciutto e melone. Aperitivele au venit destul de repede pe un platou mare, de pe care ne-am servit amandoi. El comandase carpaccio di carne si vitello tonato.

Am servit apoi o salata, deoarece pastele am considerat atunci ca nu sunt tocmai indicate pentru silueta mea. Am preferat o insalata al frutti di mare, iar el si-a comandat doua portii de paste: penne con quatro fromaggi (cu patru feluri de branza) si tagliatelle al funghi (cu ciuperci).

Cand ne-a luat comanda, chelnerita ne-a intrebat daca nu am dori cumva sa incercam si vinul casei, rosu sau alb, servit la carafa si deloc scump, in comparatie cu vinurile la sticla. Mi s-a parut ca ideea suna destul de bine si nu am refuzat oferta.

Nu s-a lasat mult asteptat nici acest fel de mancare. Pastele partenerului meu aratau de-a dreptul delicios, asa ca nu mi-am putut stapani curiozitatea si am gustat si eu un pic din fiecare. Cele cu 4 feluri de branza mi s-au parut absolut delicioase, branza era perfect topita, dand senzatia unui sos gros de branza.

Ce mai, ti-se topeau in gura. Cele cu ciuperci m-au dezamagit un pic, deoarece nu aveau sos, erau pur si simplu paste, combinate cu ciuperci. Vinul ne-a fost adus intr-o carafa de jumatate de litru si spre surprinderea mea era destul de bun.

Imbiata de partenerul meu din acea seara, am cerut la desert Tiramisu. Ma asteptam sa primesc desigur un Tiramisu preparat la o cofetarie din zona, destul de gras si foarte dulce. Ei bine si de aceasta data am fost surprinsa in mod placut, deoarece Tiramisu pe care l-am mancat era evident pregatit de ei, dand senzatia de prajitura de casa. Nu era nici exagerat de gras si nici exagerat de dulce.

Dupa ce am terminat de servit si desertul, chelnerita a venit sa ne recomande un digestiv. Am hotarat ca bausem suficient vin, asa ca l-am lasat pe partenerul meu sa se delecteze cu un Amaretto di Saronno, in timp ce eu m-am racorit un pic cu un frappe cu amaretto.

Sunt o mare bautoare de frappeuri si in general sunt si foarte pretentioasa la acest capitol, dar trebuie sa recunosc ca acesta a fost un frappe cu adevarat reusit: cremos, spumos, iar amaretto avea un gust desavarsit.

Exact in acel moment, partenerul meu a cerut si nota, care a venit imediat. In timp ce partenerul meu numara banii, am tras un pic cu ochiul pe nota si am observat ca vinul casei costa uimitor de putin: 60 000 carafa de 0,6 litri.

Frappeul meu costa in jur de 110 000, dar acest lucru nu m-a surprins, deoarece in toate barurile si restaurantele din Bucuresti, preturile frappeului sunt exorbitante. Macar acesta a fost cu adevarat bun. Pretul unui Tiramisu era de 60 000, iar o portie de paste costa in jur de 100 000.

De fapt, inca de cand trasesem cu ochiul prin meniu observasem ca in general, pretul unei portii de paste este intre 90 000 si 160 000, iar pretul unui aperitiv este in jur de 100 000.

Dupa ce am achitat nota, chelnerita a venit sa ne intrebe daca nu am dori o cafea din partea casei. Am incuviintat si am cerut eu un cappuccino, iar el un espresso. La cafea, s-a petrecut si primul sarut, rafinat si plin de stil, la fel ca si seara petrecuta la restaurantul Gallo Nero...

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.52
(4129 voturi)
9647 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!