Descopera bunataturile de la Bacania cu Suflet

14 Iun 2012 14:09
Bacania cu Suflet este noua locatie din Piata Romana, unde traditia, bucatele de odinioara si accesoriile vintage de design interior reconstruiesc atmosfera de altadata din casa bunicilor.

Conceptul Bacania cu Suflet a luat nastere din dorinta proprietarilor de a aduce in Bucuresti o parte din traditia, bunataturile si obiceiul de a manca sanatos al locuitorilor Bucovinei si Maramuresului.

Bacania cu Suflet - 3 incaperi cu produse alimentare si non-alimentare

Situata pe Strada Mendeleev numarul 37, Bacania cu Suflet se identifica usor printre betoane si claxoane de masini. Cu un design traditional, din lemn, bacania este formata din 3 incaperi: una cu bauturi traditionale romanesti – vin, horinca, palinca -, cealalta incapere cu produse alimentare traditionale si ecologice, precum mezeluri si dulceturi, iar ultima incapere este destinata accesoriilor traditionale de design interior – farfurii pictate manual si vase din fonta ce readuc in prezent obiceiurile de gatit ale bacanilor de altadata.

Cea mai mare parte a produselor provine exclusiv din Romania

Produsele din Bacania cu Suflet sunt traditional atestate, majoritatea lor provenind din gospodarii particulare sau de la mici producatori, aproape toate naturale, fara adaosuri chimice sau conservanti. Cea mai mare parte a acestora provine exclusiv din Romania, astfel: din Bucovina – cascaval cu busuioc, mustar si negrilica, muschi taranesc in bait de miere, din Harghita – branzeturi maturate cu ardei, ceapa, trufe si chimen, de langa Brasov - lactate de bivolita - ,din Botosani - cozonac domnesc. De asemenea, se gasesc paine naturala si produse de bacanie - zacusca, sos de ghebe, salata de bureti - ,de langa Bacau - vinuri din struguri ecologici de la Cramele Francu din Adamclisi, dar si vinuri alese din dealurile Olteniei - Crama Oprisor, Samburesti, iar din Maramures - horinca si palinca din prune sau mere, prajituri de casa din Ocna sugatag, mezeluri de la Brad sau de la Plescoi si multe altele.


In ceea ce priveste planurile de business ale Bacaniei cu Suflet, proprietarii, Liviu si Doina Oprea adopta o tot metoda traditionala de marketing, care, pana in prezent, a avut efectul scontat: Ne bazam pe cea mai credibila reclama, Word Of Mouth, adica romanescul "din gura-n gura". si am avut de multe ori placuta surpriza sa vina la noi clienti care sa-si aduca prietenii doar pentru a le arata
Bacania, sau sa-i auzim vorbind la telefon si spunandu-le ca trebuie neaparat sa vina sa vada
, declara Liviu Oprea.

Bacania cu Suflet este deschisa de luni pana sambata intre orele 09:00 – 20:00 ( Luni – Vineri ), respective 09:00 – 18:00 (Sambata ).

Pentru mai multe detalii, accesati www.bacaniacusuflet.ro sau www.facebook.com/bacaniacusuflet.ro

Cat de mult ti-a placut acest articol?
9.5
(2 voturi)
2084 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!