Club Fado - portul spre Atlantic

17 Mai 2006 00:00 Autor: Anne Matea
Eram in cautare de ceva... de altceva... si am facut o rezervare la Fado - singurul restaurant cu specific portughez din Bucuresti.

Recunosc ca eram putin sceptica, dar ma gandeam ca orice nemultumire as fi putut avea va disparea sub un val de Sangria.

Am urcat treptele casei si chiar de la intrare cineva mi-a zambit si m-a invitat imediat sa urc la etaj unde era masa mea. De pe ultimele trepte am vazut cum se deschide o alta lume in fata mea: o mansarda intima, cu tablouri mici imprastiate pe toti peretii reprezentand scene din port... totul invaluit in lumina difuza si blanda a lumanarilor de pe mesele de lemn.

Odata ce m-am asezat parea ca s-a creat o aura in jurul meu, un cerc de protectie in care nu mai intra nimic. Doar vocea suav guturala a unei cantarete portugheze...

Si n-am stiut in cele doua ore cat am stat acolo daca ma aflu pe un vas leganat de valurile Atlanticului sau intr-o carciumioara retrasa din Caiscais...

Nu ma puteam decide ce sa comand, asa ca m-am lasat dusa de val si am ales ca aperitiv clatite cu creveti. As fi vrut sa mananc peste si la felul principal, dar puiul portughez mi s-a parut mult prea interesant ca sa nu fie incercat.

Cu garnitura de orez, categoric! Sosul de legume cu mustar si condimente specifice si kaiser-ul in care era invelit puiul i-au dat o savoare deosebita. Cred ca a fost si ceva alcool in toata combinatia... cert e ca in mod sigur gustul a fost unic si... altceva!

Cat despre servire, cuvantul "ireprosabila" mi se pare cel mai potrivit. Ospatarul m-a ajutat sa aleg ceva care sa fiu sigura ca va fi pe gustul meu si cand mi-a servit felul intai m-a intrebat daca e ok sau vreau sa incerc altceva. Mai rar intalnesti in restaurantele de pe la noi o atitudine atat de customer oriented.

Si toate astea la niste preturi foarte rezonabile: o cina pentru 2 persoane cu aperitiv, fel principal, desert si Sangria din belsug a fost ceva mai putin de 1 milion.

Fado ramane, in mijloc de Bucuresti, o fereastra deschisa spre Atlantic, un loc plin de atmosfera portugheza si armonii rafinate, gustat de cei pentru care ambianta unui local inseamna ceva mai mult decat moda ultimului sezon.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.51
(4227 voturi)
7963 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!