Aplauze pentru Casa Vernescu

14 Sep 2006 00:00 Autor: Magda Georgescu
Scurta mea vizita la Casa Vernescu s-a asemanat mai degraba cu un spectacol fulminant, la al carui final era necesar un bis.

Strabatand Calea Victoriei, fost Podul Mogosoaiei, parca ai rasfoi un album cu poze de altadata.

Fiecare fila are o amintire si la fiecare pas intalnesti cate ceva din istoria vechiului Bucuresti.

Casa Vernescu este una dintre martorele celebre ale gloriei Micului Paris, dar, printr-un destin fericit, in acest loc trecutul si prezentul convietuiesc armonios, imbinand farmecul voluptuos al orientului cu eleganta provocatoare a saloanelor pariziene.

Actul I - atmosfera
Restaurantul de lux Casa Vernescu este locul unde regasesti lucruri despre care ai auzit si nu crezi ca pot exista - rafinamentul gustului si aromelor, in atmosfera irezistibila a renumitei cladiri istorice din centrul capitalei.

O istorie bogata si tumultoasa, o arhitectura spectaculoasa semnata Ion Mincu pe la 1887-1889 si o ambianta unica datorata pieselor originale pastrate si lucrarilor de renovare incheiate recent, fac din Casa Vernescu o atractie veritabila pentru oricine, indiferent daca este sau nu localnic.

Patrunzand in interiorul luxos al acesteia, Cenusareasa se transforma in printesa, iar dovleacul in trasura. Chiar de la intrare, in timp ce ai primul soc, brusc coplesit de lumina si eleganta aurie, in contrast cu tonurile cenusii de afara, esti preluat de fete zambitoare care te indruma spre locul solicitat.

La etajul cladirii se afla Casino Palace, cel mai mare cazino din Romania, unde va puteti distra cu cele mai noi si mai interesante jocuri;

La parter exista un bar elegant si asortat, daca doresti sa bei ceva inainte de masa;;
Tot la parter se afla celebrul restaurant de cinci stele.

Actul II - rafinamentul
Presupunand ca ati venit sa mancati, pentru ca ati auzit de noul meniu frantuzesc, de specialitatile internationale si fusion, creatii originale ale celebrului Chef Joseph Hadad, sau de vinurile de colectie veti fi invitat in unul din saloanele care alcatuiesc restaurantul.

Strabateti imensul hol de marmura, plin de coloane, unde sigur altadata aveau loc baluri celebre si treceti pe langa scara rosie care v-ar duce spre alte tentatii. Armonia marmurei cu decoratii aurite, care inzestreaza mai cu seama tavanele si peretii, vitraliile si oglinzile masive sunt de un fast impresionant.

Ajungeti intr-un salon stralucitor, dar cu lumini discrete, totul sclipeste de curatenie in tonuri de alb, gri si rosu-auriu. Mesele sunt cochet aranjate, cu flori superbe si lumanari aparente.


Te asezi comod si imediat rasare o persoana draguta langa tine cu o lista si mai draguta, pentru informare. Asa ca in urmatoarele minute ai ce face, mai studiezi, te mai minunezi dar te uiti si in jur, pentru a admira lambriurile sau picturile de pe tavan. Se pare ca picturile acestea de vis cu nori amorasi, pictati luminos, intr-un albastru translucid au fost realizate de pictorul G.D. Mirea prin 1890.

Actul III - imaginatia
Nu trebuie sa te uiti prea mult in jur pentru ca imediat cativa tineri draguti iti sar in ajutor. Esti consultat asupra deciziei, iar daca ai probleme, ti se ofera solutii in functie de preferinte. Pentru impatimitii artei culinare, gurmanzi in cautarea acelui rafinament al gustului si aromelor acesta este locul.

Din meniu:

- Duet de creveti si ficat de gasca sote, flambat cu vin alb / usturoi copt si dovleci;
- Vinete "Provence" umplute cu orez si muschi de miel la cuptor / sos natural si usturoi copt.

Sigur ca ti se ofera ajutor si pentru aperitivul sau vinul potrivit, dupa care urmeaza o adevarata demonstratie de gratie si competenta desfasurata de personalul de serviciu. Nici un amanunt nu este uitat nici la servire nici in ceea ce priveste aspectul preparatelor. Asa ca te lasi rasfatat, iar buna dispozitie creste pe masura ce atmosfera se incalzeste.

Ultimul act - gustul
Iar proba de foc, adica gustatul preparatelor te aduce intr-o lume perfecta a gustului si aromelor. Meniul, semnat de Joseph Hadad, cel mai renumit maestru al artei culinare din Bucuresti impreuna cu serviciul la standardele Casei Vernescu, formeaza o experienta memorabila, de care nu poti decat sa te bucuri.

In timp ce ti se serveste masa, apar discret si muzicantii, adevarati profesionisti care te incanta cu acorduri delicate de pian sau de vioara, parca ghicindu-ti preferintele, seara petrecuta astfel, devenind o experienta de neuitat.

Timpul trece in mod placut, urmeaza alegerea desertului, grea sarcina printre atatea delicii:

- Lacrimi de ciocolata umplute cu crema de portocale / a la Tartufe orange;
- Creme Brulee cu smochine la cuptor si scortisoara / sos de fructe de padure;
- Branzeturi frantuzesti si asortate.

Nu cred ca trebuie sa insist in a va descrie cum arata aceste deserturi si faptul ca tehnica detaliului, imaginatia si savoarea gustului, le faceau sa para adevarate opere de arta.

Bis
Ca orice lucru perfect, nici aceasta seara nu poate dura o vesnicie, asa ca, dupa ce iti achiti datoriile, te retragi multumit strabatand inca o data holul somptuos. Pleci cu aceleasi regrete pe care le ai dupa un spectacol bun, care a durat parca prea putin, s-ar simti nevoia unor aplauze pentru protagonisti si chiar nevoia unui bis.

Afara s-a lasat noaptea, Bucurestiul e tacut si in intunericul de afara Casa Vernescu puternic luminata, ramane un reper sigur.

Detaliile de contact pentru Casa Vernescu - numar de teleon, site web si adresa - le puteti vedea aici.

Puteti citi aici si alte pareri despre restaurantul Casa Vernescu.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.60
(4462 voturi)
14834 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!