Gastronomie» Sfaturi»Sfaturile Bunicii»Sfaturi in bucatarie» Sfaturi pentru prepararea unui chec reusit

Sfaturi pentru prepararea unui chec reusit

07 Feb 2007 00:00 Autor: Magda Georgescu
Prajiturile de casa sunt intotdeauna ceva deosebit si nu necesita mult timp de pregatire, dintre acestea checurile sunt delicioase si in acelasi timp foarte facile si economice.

Dupa reteta de baza de chec putem broda multe variante si retete de chec, pe care le putem servi la cafea, ceai sau ca desert.

Pentru prepararea checurilor, prajiturilor cu crema, prajiturilor care imita vinele marmurei, madeleine sau turta dulce, se prepara un aluat batut si intins cu structura moale, cremoasa.

Ca reteta de baza, se prepara un aluat moale, cu oua si praf de copt;

Pentru aluatul cu unt se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi ouale pe rand si faina;
Praful de copt se amesteca cu faina sau se dizolva in lapte, apa sau zeama de lamaie;

Daca se folosesc stafide, bucatele de rahat, etc ..., acestea se dau prin faina, ca sa nu cada la fund;

Se coace in forme tapetate, la foc iute, la inceput si apoi la foc potrivit;

Dupa 20 de minute, suprafata se crapa si checul este gata;

Pentru aluaturile fara unt, se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina si praful de copt;

Aluatul din albusuri se face cu sau fara grasime, important este ca spuma de albus sa fie batuta la loc cald sau la bain marie si trebuie sa fie atat de tare, incat sa nu cada daca intoarcem vasul.

Ingrediente pentru aspect si aroma:
-Sofran;
- Lamaie portocala;
- Vanilie;
- Scortisoara;
- Cacao sau ciocolata;
-Branza de vaci;
- Iaurt;
- Nuci, alune, migdale, fistic;
- Dovleac;
- Diverse lichioruri;
- Diverse fructe, gen mar, caise, banane, fructe de padure.

Sfaturi de la bunica pentru un chec reusit
Aluatul pentru chec nu poate astepta; el trebuie utilizat imediat dupa preparare.

Sub efectul caldurii, coca creste datorita apei pe care o contine si care se transforma in vapori, dar si datorita drojdiei care ajuta de multe ori acest proces.

Pentru gatitul la cuptor, va recomandam tavile de copt metalice sau tip teflon, de diverse dimensiuni si forme. Aluatul nu se lipeste, iar tavile se spala si se curata foarte usor cu un burete special.

In plus, formele geometrice rotunjite dau preparatelor un aspect decorativ deosebit.
Faina pastrata la rece trebuie tinuta o vreme la cald, inainte de a o folosi pentru prepararea aluaturilor.

Nucile se maruntesc in timp record, daca le bagam intr-o punga de plastic si trecem cu facaletul peste ele.

Albusurile se bat mai repede daca se presara peste ele putin zahar pudra sau cateva picaturi de lamaie.

Cafeaua sau ciocolata pot fi inlocuite cu cacao, nescafe.

Pentru a obtine mai multa zeama de la o lamaie se cufunda in apa calda inainte de a fi stoarsa.
Compozitia pusa in forme nu trebuie sa depaseasca 3 sferturi din capacitatea vasului pentru a avea loc sa creasca.

In timpul coacerii nu trebuie deschis aragazul decat daca este indicat in reteta.
Ingredientele cu consistenta tare, cum ar fi ciocolata, alunele, migdalele se maruntesc foarte bine cu un cutter.

Scoateti untul sau margarina din vreme de la frigider, in felul acesta au timp sa se inmoaie pana la folosire.

Se pune sare in prajituri in functie de gust.

Aluatul se incearca daca este copt cu o scobitoare sau o andrea sau lama unui cutit. Acestea trebuie sa iasa curate, fara nici o urma de aluat ...

Pentru a indeparta prajitura scoasa de la cuptor din tava, este important ca recipientul sa fi fost bine uns, sau tapetat cu hartie pentru copt.

Daca prajitura s-a ars la suprafata, fara a se fi copt in interior, acoperiti-o cu o foaie de hartie unsa cu unt.

Vasele in care a fost aluat sau o compozitie cu oua se spala mai intii cu apa rece, apoi cu apa fierbinte.

Incearca retetele de chec propuse de ele.ro:


Chec rapid;
Chec cu vanilie;
Chec cu nuci;
Chec cu ciocolata si rom;

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.50
(3835 voturi)
68411 vizite

Cele mai noi Retete
Dulceata de prune. Reteta super-rapida!
Dulceata de prune. Reteta super-rapida!
Dulceata de prune nu trebuie sa iti lipseasca din camara. Aceasta este delicioasa, are o aroma perfecta pentru clatite, dar si alte prajituri. Iata mai jos o reteta super-rapida de dulceata de prune, care te va incanta.
Dulceata de ananas!
Dulceata de ananas!
Dulceata de ananas este perfecta pentru invitatii speciali. Aceasta are o aroma inedita, dar foarte savuroasa. O prepari super rapid si este perfecta pentru sarbatorile de iarna, mai ales pentru cozonaci.
Dulceata de trandafiri!
Dulceata de trandafiri!
Dulceata de trandafiri este una speciala, pe care orice gospodina iscusita trebuie sa stie sa o prepare. Aceasta se pregateste foarte usor, iar tu ii vei da gata pe invitatii tai cu un desert atat de aromat si special.
Dulceata de ardei iuti!
Dulceata de ardei iuti!
Dulceata de ardei iuti este o adevarata delicatesa. Aceasta se serveste alaturi de alte mancaruri, precum friptura, si nu ca desert. Are o aroma deosebita si va da preparatelor tale un gust rafinat, foarte elegant.
Zacusa rapida si super-delicioasa!
Zacusa rapida si super-delicioasa!
Este momentul sa te pregatesti pentru iarna! Toamna isi intra deja in drepturi, iar camara ta abia asteapta sa fie umpluta. Zacusca nu trebuie sa lipseasca de pe mesele gospodinelor desavarsite, asa ca venim in ajutorul tau cu reteta rapida si super-delicioasa.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Reinert premiaza gusturile fine!
Reinert premiaza gusturile fine!
Cumpara Reinert Felii Fine, inscrie codurile castigatoare si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de RON si alte multe de premii.Reinert Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de mezeluri ce activeaza in comertu
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Pudding, desertul fin si cremos care ascunde o inima de budinca. Inimosul desert-crema de la Dr. Oetker da forma sentimentelor tale la momentul potrivit si aduce zambetul pe

Felicitari Ele.ro
  • Sfanta Maria

    Sfanta Maria

  • La multi ani!

    La multi ani!

  • Sfanta Maria sa te ocroteasca!

    Sfanta Maria sa te ocroteasca!

  • La multi ani, Maria!

    La multi ani, Maria!

  • La multi ani de Sfanta Maria!

    La multi ani de Sfanta Maria!

14 Oct 2008 by ionela288

ghicit in cafea si carti

06 Mar 2015 by mari_stefanescu

Indepartarea tatuajelor

04 Dec 2014 by mirela

rinoplastie

22 Dec 2014 by stan.lacramioara.1

Tinuta de Revelion
Horoscop Ele.ro

29 Aug 2015

Horoscop zilnic Fecioara

(23 Aug - 22 Sep)

Ai putea face azi o schimbare in viata ta. Poate sa iti gasesti alt serviciu sau sa iei de...

Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Ok!

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii!