Sfaturi pentru prepararea unui chec reusit

07 Feb 2007 00:00 Autor: Magda Georgescu
Prajiturile de casa sunt intotdeauna ceva deosebit si nu necesita mult timp de pregatire, dintre acestea checurile sunt delicioase si in acelasi timp foarte facile si economice.

Dupa reteta de baza de chec putem broda multe variante si retete de chec, pe care le putem servi la cafea, ceai sau ca desert.

Pentru prepararea checurilor, prajiturilor cu crema, prajiturilor care imita vinele marmurei, madeleine sau turta dulce, se prepara un aluat batut si intins cu structura moale, cremoasa.

Ca reteta de baza, se prepara un aluat moale, cu oua si praf de copt;

Pentru aluatul cu unt se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi ouale pe rand si faina;
Praful de copt se amesteca cu faina sau se dizolva in lapte, apa sau zeama de lamaie;

Daca se folosesc stafide, bucatele de rahat, etc ..., acestea se dau prin faina, ca sa nu cada la fund;

Se coace in forme tapetate, la foc iute, la inceput si apoi la foc potrivit;

Dupa 20 de minute, suprafata se crapa si checul este gata;

Pentru aluaturile fara unt, se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina si praful de copt;

Aluatul din albusuri se face cu sau fara grasime, important este ca spuma de albus sa fie batuta la loc cald sau la bain marie si trebuie sa fie atat de tare, incat sa nu cada daca intoarcem vasul.

Ingrediente pentru aspect si aroma:
-Sofran;
- Lamaie portocala;
- Vanilie;
- Scortisoara;
- Cacao sau ciocolata;
-Branza de vaci;
- Iaurt;
- Nuci, alune, migdale, fistic;
- Dovleac;
- Diverse lichioruri;
- Diverse fructe, gen mar, caise, banane, fructe de padure.

Sfaturi de la bunica pentru un chec reusit
Aluatul pentru chec nu poate astepta; el trebuie utilizat imediat dupa preparare.

Sub efectul caldurii, coca creste datorita apei pe care o contine si care se transforma in vapori, dar si datorita drojdiei care ajuta de multe ori acest proces.

Pentru gatitul la cuptor, va recomandam tavile de copt metalice sau tip teflon, de diverse dimensiuni si forme. Aluatul nu se lipeste, iar tavile se spala si se curata foarte usor cu un burete special.

In plus, formele geometrice rotunjite dau preparatelor un aspect decorativ deosebit.
Faina pastrata la rece trebuie tinuta o vreme la cald, inainte de a o folosi pentru prepararea aluaturilor.

Nucile se maruntesc in timp record, daca le bagam intr-o punga de plastic si trecem cu facaletul peste ele.

Albusurile se bat mai repede daca se presara peste ele putin zahar pudra sau cateva picaturi de lamaie.

Cafeaua sau ciocolata pot fi inlocuite cu cacao, nescafe.

Pentru a obtine mai multa zeama de la o lamaie se cufunda in apa calda inainte de a fi stoarsa.
Compozitia pusa in forme nu trebuie sa depaseasca 3 sferturi din capacitatea vasului pentru a avea loc sa creasca.

In timpul coacerii nu trebuie deschis aragazul decat daca este indicat in reteta.
Ingredientele cu consistenta tare, cum ar fi ciocolata, alunele, migdalele se maruntesc foarte bine cu un cutter.

Scoateti untul sau margarina din vreme de la frigider, in felul acesta au timp sa se inmoaie pana la folosire.

Se pune sare in prajituri in functie de gust.

Aluatul se incearca daca este copt cu o scobitoare sau o andrea sau lama unui cutit. Acestea trebuie sa iasa curate, fara nici o urma de aluat ...

Pentru a indeparta prajitura scoasa de la cuptor din tava, este important ca recipientul sa fi fost bine uns, sau tapetat cu hartie pentru copt.

Daca prajitura s-a ars la suprafata, fara a se fi copt in interior, acoperiti-o cu o foaie de hartie unsa cu unt.

Vasele in care a fost aluat sau o compozitie cu oua se spala mai intii cu apa rece, apoi cu apa fierbinte.

Incearca retetele de chec propuse de ele.ro:


Chec rapid;
Chec cu vanilie;
Chec cu nuci;
Chec cu ciocolata si rom;

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.50
(3835 voturi)
70536 vizite

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!