In cate feluri se poate gati somonul?

06 Apr 2009 00:00 Autor: Diana Paunescu
Somonul reprezinta una dintre cele mai bune optiuni cand vine vorba sa gatim peste, deoarece contine foarte multe elemente indispensabile unei dezvoltari armonioase.

Uleiul de somon este unanim recomandat de medici si nutritionisti deoarece reprezinta cea mai importanta sursa de acizi grasi esentiali polinesaturati, de tipul omega 3, acidul eicosanpentaenoic (EPA) si a acidului docosahexaenoic (DHA), cu functii complexe in organism.

Folosind uleiul de somon ca supliment in orice dieta, orice persoana reduce considerabil riscul accidentelor cardiovasculare, fara a influenta negativ nivelul glicemiei.

Ajuta la reglarea metabolismului lipidic, prin reglarea nivelului colesterolului sanguin si prevenirea aparitiei aterosclerozei si ajuta la regularizarea nivelului tensiunii arteriale.

In comert, gasim somonul in doua variante de pret si e firesc sa ne intrebam de ce acest lucru. Raspunsul este unu simplu: somonul scump este cel natural, adica cel crescut in mediul sau de origine. Costurile sunt asadar mai ridicate in cazul comercializarii sale.

Somonul ieftin este cel de crescatorie, iar coloritul uneori exagerat de roz al carnii sale este datorat doar colorantilor din hrana, nicidecum calitatii carnii.

Si daca tot am precizat ca somonul este un peste cu carne gustoasa, foarte hranitoare si foarte sanatoasa, sa adaugam si cateva feluri in care acesta se poate gati.

In varianta cruda, somonul se poate transforma intr-o varietate foarte gustoasa de sushi, alaturi de orez fiert, ierburi aromate si sos de soia. Avand un gust foarte placut, chiar si crud, somonul sushi este preferat de consumatori in locul altor pesti consumati cruzi.

Putin afumat, somonul reprezinta ingredientul de baza pentru aperitive gustoase, gata oricand sa va salveze o petrecere, oricat de pretentioasa ar fi ea. Fileul de somon afumat se poate cumpara direct din comert sau se pot afuma fileurile crude, cu fum cu mirodenii.

Somon marinat in zeama de lamaie, ulei de masline si piper, somonul poate fi apoi cu success folosit ca ingredient in salate inedite. Secretul este lasarea lui la frigider pentru cateva ore, in aceasta marinata.

Somon la gratar - in folie de aluminiu, somonul incanta simturile oricarui gurmand si ofera un deliciu gustativ si vizual. Stropit apoi din belsug cu sos Worcestershire sau cu vin alb, el merge de minune cu legume in unt si muraturi, ca sfecla rosie servita rece.

Somon la cuptor, gatit pe pat de legume, ca mazare, ciuperci sau baby carrots, asezonat cu urme de piper negru si ierburi aromate, cu sau fara Sos Louis, din maioneza, ceapa verde, chilli si lamaie.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.42
(2600 voturi)
23333 vizite

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!