Galuste pufoase cu sfaturi de la bunica

22 Aug 2006 00:00 Autor: Lungu Anca, Ileana Balate, Mihaela, Claudia
Bunica ne va ajuta de aceasta data sa scapam de clasica spaima a galustilor din supa. Pentru ca marea majoritate ne intrebam cu neliniste de fiecare data cand facem o supa de galuste: "oare or sa iasa bune?"

Reteta de baza

Pentru prepararea galustelor se foloseste un albus de ou, care se bate spuma, dupa care se adauga o lingura de apa rece, apoi se incorporeaza galbenusul si mai apoi grisul. Pentru ca, galustele sa nu iasa tari, se adauga in supa care clocoteste, imediat dupa prepararea compozitiei. Daca totusi galustele au iesit tari, se da focul mic, se toarna putina apa rece pe ele si se pune capacul pe deasupra.

Respectand reteta de mai sus bunica va mai ofera cateva alternative pentru succesul galustelor:
Lingura folosita se infierbata in supa, inainte de folosire ca respectiva compozitie sa nu se prinda de ea;

Galustele de gris nu se mai desfac la fierbere daca se pune putina faina in apa in care fierb;

Galustele devin mai galbene daca grisul se amesteca cu foarte putin malai;

La sfarsit, dupa ce pui galustele in supa si-ncep sa dea in clocot, torni o cana de apa rece peste ele. Le lasi sa mai inceapa o data sa fiarba si mai adaugi o cana de apa rece si le lasi inca 15 minute la fiert. Neaparat verdeata la sfarsit!

Iata un sfat de care trebuie sa tineti cont daca vreti sa scapati de orice neliniste: in compozitia pentru galuste, adaugati, la inceput, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu si nu va mai fi nevoie sa va stresati. Nimic mai simplu si mai eficient!

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.72
(7947 voturi)
188970 vizite

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!