Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui

26 Sep 2015 16:39
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi.

Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau:

Orezul alb

Cel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos este orezul alb. Il poti folosi la pilaf, ca garnitura sau in preparate reci, in stilul celor italienesti. Trebuie sa tii cont ca acest tip de orez isi tripleaza volumul la fierbere. Asadar, alege o oala destul de mare. In cazul celui alb, proportia orez-apa este de 100 de grame la 200 de mililitri. Fierbe-l in apa cu sare si nu amesteca sub niciun chip, ca sa nu devina cleios. Dupa ce a fiert, clateste-l imediat sub apa calduta. Pilaful este unul dintre preparatele la care se foloseste orezul alb.

Orezul brun

Orezul brun sau integral este mai inchis la culoare si are o textura mai dura din cauza faptului ca pastreaza si invelisul exterior. E bogat in fibre, in calciu, are vitamina D, vitamina B, fier, magneziu si e un foarte bun detoxifiant. In cazul lui, proportia este de 100 de grame de orez la 250 de mililitri de apa. Se fierbe cu sare si se poate consuma ca atare, ca preparat de sine statator. Trebuie spus ca este indicat mai ales in cazul celor care vor sa slabeasca.

Orezul cu bob rotund

Orezul cu bobul rotund are grauntele mic si fierbe repede, insa trebuie sa tii cont ca are o textura cremoasa, moale. E ideal pentru sushi, dar si pentru alte preparate orientale. Insa de departe cea mai apreciata reteta in cazul orezului cu bob rotund este cea cu lapte!

Orezul Basmati

Orezul Basmati are bobul lung si subtire si seamana la gust cu nuca. E valoros datorita indicelui glicemic mic, putand fi consumat cu succes de catre diabetici, si contine de trei ori mai multe fibre decat cel alb. In plus, nu contine gluten. Inainte sa il prepari, fierbe-l in 2-3 ape, apoi lasa-l la inmuiat jumatate de ora. Se foloseste la salate sau ca garnitura, simplu sau condimentat cu sare.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
4.37
(157 voturi)
23691 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!