Gastronomie» Sfaturi»Sfaturile Bunicii»Sfaturi in bucatarie» Ce spune bunica despre maioneza

Ce spune bunica despre maioneza

21 Aug 2006 00:00 Autor: Camelia Radu, Laura Poienar, Loredana Lungu
Bunica te invata cum se prepara si cum se pastreaza maioneza. Nu uita de sfaturile bunicii cand incepi sa prepari o maioneza gustoasa. Bunica te invata de ce trebuie sa tii cont.

Cum se prepara o maioneza ca la carte
Nu de putine ori si nu pentru putine dintre femei, a face o maioneza ca la carte reprezinta o provocare. De fapt, este mai usor decat si-ar putea imagina orice novice in ale gatitului, caci nu trebuie decat sa avem in vedere mici trucuri care vor face ca "procesul de fabricare al maionezei" sa fie cat se poate de simplu.


Asadar, tineti cont ca ouale si untdelemnul trebuie sa aiba aceeasi temperatura iar sarea, piperul si otetul trebuie puse de la inceput, si nu incorporate ulterior. pentru ca maioneza sa se lege usor, pastrati impreuna cu galbenusul, si bucatica mica de albus legata de el (germenele). Ca sa reparati o maioneza taiata, puneti putin albus intr-un castron si turnati, putin cate putin, sosul, amestecand cu o lingura de lemn. Alta reteta: turnati otet fierbinte, picatura cu picatura, amestecand. Spor la gatit!

Maioneza rapida
De ce aveti nevoie? 1 galbenus de ou, 1 lingurita de mustar, 1 cana de ulei, 1/2 lamaie, sare.
Daca doriti intr-adevar o mioneza gustoasa si facuta in scurt timp faceti asa: puneti in recipientul unde faceti maioneza un galbenus de ou, o lingurita de mustar si sar, apoi mestecati cu o lingura de lemn si turnati ulei (nu mai mult de 1 lingurita odata). Dupa aproximativ o ceasca de ulei stoarceti o jumatate de lamaie in maioneza mestecand in continuu, continuand apoi cu ulei pana la terminare. Pofta buna!

Cum se pastreaza maioneza
Maioneza se pastreaza intr-un borcan la rece, dar nu in congelator. Borcanul se inveleste intr-o carpa umeda. Pana la intrebiuntare, maioneza trebuie amestecata din cand in cand. Maioneza se poate pastra un timp mai indelungat intr-un borcan cu capac, bine inchis sau legat cu celofan si tinut la rece.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.44
(2212 voturi)
20773 vizite

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

15 Oct 2010 by tashulina

Inchiriere masina

11 Oct 2015 by ginie_pp

Marirea buzelor

13 Iul 2009 by alexandras

micsorare sani

18 Feb 2016 by simonica2016

Recomandare chirurg estetician
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Ok!

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii!