Castiga o casa-n deal, in mijloc de Ardeal!

15 Mar 2012 14:15
Prin noua campanie Castiga o casa-n deal, in mijloc de Ardeal, Napolact promoveaza traditiile si obiceiurile culinare din Transilvania.

Astfel, participantii pot castiga o casa intr-un sat din Ardeal, calatorii in cele mai frumoase sate si obiecte mestesugite de artisti locali.

Campania Napolact, inspirata de valorile si frumusetile locurilor din Ardeal, incearca sa aduca in prim-plan traditii si obiceiuri din zona Transilvaniei si sa promoveze comunitatile locale care si-au pastrat identitatea traditionala.

Bucataria traditionala din Ardeal, asemanatoare cu cea central-europeana, bazata pe preparate din lapte si carne de porc, se diferentiaza de restul bucatariei romanesti prin influentele venite de la vecinii sai – sasi, secui, slovaci.

Preparate precum mamaliga cu branza, smantina sau unt, oua, jumari etc., sub forma de straturi sau bulz, sunt nelipsite din gospodariile taranesti. Alaturi de acestea subproduse din carne de porc, cum ar fi slanina sarata sau afumata, jumari, caltabosi, carnati, sangerete, toba sau carne afumata la borcan, sunt preparate care definesc bucataria din Ardeal.

Varza a la Cluj (cu carne tocata, costita, ciuperci) si tocanitele / gulas sunt preparate des intalnite. Mancarurile sunt drese cu smantana, care este folosita la supe, la felurile principale dar si la deserturi.

La desert nu lipsesc produsele de panificatie specifice, pe baza de miere, nuca si mac, prajiturile cu crema, strudelele, cu mere sau branza dulce, si cozonacul, cel mai adesea cu nuca si mac.

Combinand cu mare inventivitate branzeturile, carnea, asezonate cu putine legume primare si mamaliga, bucataria din Ardeal reuseste sa-si creeze un specific inconfundabil, atat pentru romani, cat si pentru straini, declara Antoaneta Olteanu, etnolog.



Promotia Castiga o casa-n deal, in mijloc de Ardeal se desfasoara in perioada 15 martie – 23 mai pe www.napolact.ro, unde participantii vor descoperi cele mai frumoase locuri din Ardeal, cu traditiile si obiceiurile specifice ramase ca odinioara.

Pe parcursul incursiunii in Ardeal vor fi descoperite 20 sate din Cluj, Sibiu, Alba, Brasov, Mures si Harghita. Mecanismul este simplu: cu ajutorul codului de pe fiecare produs si a bonului fiscal, consumatorii pot incepe calatoria virtuala.


Prin toate actiunile incercam sa sustinem satul romanesc, sa-i promovam adevaratele valori, traditiile si obiceiurile culinare. Am vrut ca aceasta campanie sa aiba dublu rol, pe langa cel de promotie si unul educativ. Speram ca cei care vor accesa aplicatia de pe site sa gaseasca in satele in care vor poposi virtual o sursa de inspiratie. Suntem mandri de mostenirea noastra si incercam sa o promovam prin fiecare actiune, declara Marian Chiraches, Group Brand Manager Napolact.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
6.85
(41 voturi)
7734 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!