Gastronomie» Sfaturi»Periplu si Savoare»Despre mancare» Slabeste cu ceai de iasomie!

Slabeste cu ceai de iasomie!

06 Iun 2006 00:00 Autor: Raluca Georgescu



Civilizatia Chineza este reconoscuta pentru consumul crescut de ceai verde si ceai de iasomie. Obiceiul de a bea ceai de iasomie a aparut in partea de nord si nord-est a Chinei.

Daca in timpul anotimpurilor de primavara si vara, chinezii obisnuiau sa bea ceai verde, ei bine in timpul iernii si toamnei se recomanda consumul de ceai de iasomie.

Majoritatea productiei de ceai de iasomie existenta si pe piata din Romania provine din China.

Ceai de iasomie - proprietati si actiuni terapeutice
Accelerarea metabolismului - Ceaiul de iasomie este recunoscut de majoritatea nutritionistilor ca fiind un adjuvant in curele de slabire. Ceaiul de iasomie nu are proprietati energizante, cum este cazul ceaiului verde, dar are in schimb proprietati de calmare si relaxare si in acelasi timp de reglare a circulatiei sangelui.

Imbunatatirea circulatiei sangelui - Ceaiul de iasomie imbunatateste circulatia sangelui, regland in acelasi timp si tensiunea arteriala. Gustul unei cesti cu ceai de iasomie este suav si calmant, dar are si rol de imbunatatire a circulatiei si de reglare a tensiunii.

Afrodisiac - Desi nu este unul dintre cele mai puternice afrodisiace, ceaiul de iasomie are si astfel de proprietati. Daca esti un adept al aromoterapiei, poti incerca oricand uleiul esential de iasomie, eventual amestecand cateva picaturi de ylang-ylang.

Relaxare - Ceaiul de iasomie poate fi un adjuvant in perioadele de stres crescut sau chiar in perioadele de surmenaj fizic sau psihic. Ceaiul de iasomie are proprietati de calmare si regenerare a energiei fizice, deoarece regleaza presiunea sangelui.

Prepararea infuziei de ceai de iasomie
Un lucru caruia trebuie sa acorzi foarte multa atentie este temperatura apei atunci cand prepari infuzia de ceai de iasomie. Temperatura apei trebuie sa nu fie mai mica de 100 de grade. Asa ca, inainte de a prepara ceaiul de iasomie, se pune apa la fiert timp de 10 minute sau mai mult, pana atunci cand da in clocot. Atunci cand apa a dat in clocot se pune la foc mic si se lasa inca 2 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga o cantitate echivalenta a 2 linguri de frunze de ceai de iasomie. Pentru a nu se pierde proprietatile specifice vitaminei C, infuzia de ceai de iasomie trebuie pastrata timp de nu mai mult de 15 minute, intr-un vas acoperit cu un capac etans. Apoi frunzele de ceai de iasomie sunt indepartate cu ajutorul unei strecuratori.

Recomandari
Este recomandabil ca ceaiul de iasomie sa nu fie baut pe stomacul gol, pentru a nu provoca aciditate;
Este recomandabil sa nu se bea ceai de iasomie inainte de ora de culcare si in general nu dupa ora 17. In caz contrar, poate fi raspunzator pentru provocarea unor insomnii;
Nu este bine sa fie consumat in exces in timpul sarcinii.

Ceai verde cu iasomie
Acum ca ai inceput sa te lamuresti cam cum este cu ceaiurile, iti recomand sa nu ratezi combinatia inedita de ceai verde cu ceai de iasomie. Aceasta combinatie, foarte populara in ziua de astazi, este deosebit de eficienta in subtierea stratului adipos si in accelerarea metabolismului. Pentru prepararea unei cesti de 200 ml de ceai verde cu iasomie ai nevoie de o lingura de ceai de iasomie si de o jumatate de lingura de ceai verde.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.87
(8171 voturi)
98261 vizite

Comentarii

adauga comentariu


Nu exista comentarii.
Adauga tu primul comentariu!

Comenteaza si tu:



Pentru a putea comenta acest articol trebuie sa fii autentificat(a).


Cele mai noi retete...
Gogosari dulci-acrisori
Gogosari dulci-acrisori Fiindca orice gospodina toamna pregateste bunatati pentru camara, incearca si tu...
Ketchup de casa
Ketchup de casa Renunta la ketchup-ul din comert! Iti poti pregati singura ketchup-ul, in casa. ...
Zacusca de vinete
Zacusca de vinete Zacusca este un preparat de care nu ne putem lipsi, in special in sezonul rece. ...
Dulceata de mure
Dulceata de mure Daca te-ai hotarat sa faci provizii pentru iarna, dulceata de mure ar trebui sa ...
Castraveti la otet dulci acrisori
Castraveti la otet dulci acrisori... Castravetii in otet sunt bineveniti in anotimpul rece, alaturi de o friptura sau...
Compot de gutui cu scortisoara si ghimbir
Compot de gutui cu scortisoara si... Compotul de gutui cu scortisoara va fi o mica minune in camara ta. Aroma si pros...
Pizza pe gratar
Pizza pe gratar Desi nu e la fel de buna ca cea pe vatra e cu mult mai buna ca cea facuta in cup...
Tarta cu vinete
Tarta cu vinete Tarta cu vinete pe care v-o propunem astazi se poate face cu vinete si rosii pro...
Tarta cu praz si branza Brie
Tarta cu praz si branza Brie Tarta cu praz este un deliciu atat ca aperitiv cat si ca masa in sine. O poti se...
Tarta cu dovlecei si branza de capra
Tarta cu dovlecei si branza de ca... O tarta foarte simplu de preparat, minunata la gust si ideala de consumat atat c...
Cele mai noi sfaturi ...
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Puddin... Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Puddi...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...
Cappy Pulpy cu bucati de fructe!
Cappy Pulpy cu bucati de fructe! Sistemul Coca-Cola Romania a introdus pe piata o noua generatie de bauturi racor...
Napolact te racoreste - Sana cu capsuni si coacaze
Napolact te racoreste - Sana cu c... Si vara aceasta, Napolact te racoreste cu binecunoscuta de acum Sana cu fructe, ...
Iaurtul natural Cedra de la Napolact
Iaurtul natural Cedra de la Napol... In luna mai, Napolact readuce in casele romanilor iaurtul natural Cedra intr-un ...
Experinta culinara belgiana la Crowne Plaza
Experinta culinara belgiana la Cr... Crowne Plaza Bucuresti celebreaza relatiile dintre Romania si Belgia si organize...

Newsletter Gastronomie Ele.ro Transforma-te intr-un adevarat Chef si pregateste delicii pentru toata familia! Primesti saptamanal pe email o mini carte de bucate care sa te ajute in bucatarie!
 

vezi toate newsletterele
Unghii false
Unghiile vor avea un aspect impecabil. Vei scapa de micile imperfectiuni, cum ar fi denivelarile. Ambianta placuta. Personalul angajat este atestat si cu experienta in domeniu. Produse profesionale.

Gaseste retete dupa Kcal

Controleaza caloriile zilnice prin alegerea retetei potrivite!

Alege care este greutatea ta ideala!
Afla care este greutatea ta ideala, indicele de masa corporala, cat si necesarul zilnic de calorii pentru a slabi, a te ingrasa sau a te mentine.
Calculator IBM
Cauta retete

Doresti sa afli ce retete poti gati cu alimentele din frigiderul tau?

 

vezi lista ingrediente

Timp de preparare
Nu ai timp de pierdut in bucatarie?
Alege o reteta rapida. Iar daca timpul pentru gatit este suficient, incearca o reteta laborioasa.
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Lista cumparaturi
Creeaza-ti propria lista de cumparaturi selectand retetele pe care vrei sale prepari pentru cei dragi!
Vezi lista ta de cumparaturi!
Numar de portii
Pregatesti o cina in familie sau te-ai gandit sa-ti inviti prietenii la masa pentru?
Indiferent de alegere, poti ajusta cantitatile de alimente, dupa dorinta!
Status retete
Vrei sa prepari o reteta inedita sau testata pentru cei dragi? Orice ai alege, avem retete pe toate gusturile.