Pasta e fagioli

Pasta e fagioli, adica paste cu fasole este un fel clasic de supa consistenta, care se face in toata Italia si se gaseste pe meniul oricarui restaurant ialian care se respecta. Pasta e fagioli se face din fasole maro, cu bobul mic si rotund numita in italiana fagioli borlotti. Foarte multi
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
costita porc8 feliirozmarin1 linguritaparmezan100 gulei de masline4 linguriusturoi uscat4 cateiceapa rosie3 bucati
 
Preparare:
Se lasa fasolea la inmuiat in apa peste noapte, cu 1 lingura de bicarbonat de sodiu;

Se clateste bine fasolea si se pune la fiert in apa rece, dupa 10 minute de fiert se arunca apa si se pune la fiert din nou in apa rece;

Intre timp se curata si spala toate ingredientele, se taie ceapa,ardeii, telina si usturoiul marunt,se toaca rosiile, se taie costita julien;

Cind a inceput sa fiarba se adauga peste fasole 2 catei de usturoi, putina salvie, 2 linguri de rosii tocate sau 3 linguri de bulion si 1 lingurita de sare. Se lasa sa fiarba cam o ora si jumatate;

Intr-o cratita mare si cu fundul gros (eventual de tuci) se pune uleiul cu ceapa si telina, la foc mic;

Cand s-au inmuiat se adauga costita si se amesteca pana se rumeneste;

Se adauga usturoiul, rozmarinul, ardeiul iute si rosiile, se amesteca si se lasa sa se patrunda cca 20 minute;

Se adauga fasolea, se pune sare, se mai lasa 5 minute;

Separat se pune la fiert apa pentru paste cu putina sare si se fierb al dente (sa nu fie moi);

Se amesteca pastele cu fasolea, se mai da un clocot si se adauga din lichidul in care a fiert fasolea daca este prea groasa;

Se serveste cu parmezan si piper dupa preferinta.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.6
10344 voturi
10202 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!