Salata in cosulet

Au trecut sarbatorile si organismul nostru cere cu infrigurare alimente detoxifiante, asa ca cea mai buna alegere pe care o putem face acum este sa ii oferim o salata delicioasa, servita intr-un cosulet care va face cu siguranta senzatie printre invitati!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, cina romantica
 
Ingrediente:
faina300 gapa100 mldrojdie1 bucatazahar1 linguritaulei de floarea-soareluisareou1 bucatasalata1 capatanaou de prepelita6 bucatirosie1 bucataridiche3 bucatibranza de capra100 gsmantana100 gulei de masline2 linguripiperlamaie1 bucatamararsare
 
Preparare:
Preparare cosulet: primele 7 ingrediente din lista

Faina se amesteca cu un pic de sare, peste ea adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si turnam putin cate putin apa calduta pana ce obtinem un aluat destul de elastic.
Adaugam si putin ulei framantam bine si lasam la crescut.

Cu ajutorul sucitorului intindem o foaie de 1 cm grosime si taiem fasii late tot de 1 cm. Asezam fasiile de aluat dupa imaginatie pe un castronel imbracat in hartie de copt.Ungem cu ou batut si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor.Se indeparteaza de pe castron dupa ce s-a racit bine.

Salata: urmatoarele 5 ingrediente din lista

Frunzele de salata se spala bine, se usuca cu un prosop de hartie si se taie fasii late.
Ouale de prepelita se fierb, se curata de coaja si se taie in doua.
Telemeaua se taie cubulete mici.
Ridichile spalate se taie felii subtiri.
Rosia spalata se taie cubulete potrivite.

Dresing: ultimele 6 ingrediente din lista

Smantana se amesteca cu uleiul de masline, sarea, zeama de la 1/2 lamaie, piperul si mararul tocat marunt. Se prepara cu o ora inainte de servire, timp in care se tine la rece.

Asamblare:

Cosuletul se aseaza pe o farfurie de servire. Separat amestecam fasiile de salata cu telemeaua, feliile de ridiche, cubuletele de rosii si jumatatile de ou. Se aseaza in cosulet si se serveste stropita cu dresingul de smantana.

Salata in cosulet, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
7.2
1031 voturi
3317 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!