Salata calda cu ciuperci Shitake si piept de rata

Iata o reteta de salata cu specific asiatic, nemaipomenit de gustoasa si de sanatoasa. Aceasta salata este satioasa, ciupercile shitake dandu-i un gust aparte. Ele sunt foarte carnoase si consistente, cu gust intens, destul de diferit de al ciupercilor cu care suntem noi obisnuiti.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, cina romantica, zile de nastere, ziua femeii
 
Ingrediente:
piept de rata300 gciuperci Shitake60 gorez150 gceapa verde2 bucatiardei rosu1 bucatamorcov1 bucataghimbir25 gusturoi uscat1 catelcoriandru6 firerodie1 bucataamidon1 linguraulei de arahide2 lingurisos de soiasos chillisare grunjoasapiper
 
Preparare:
Ciupercile deshidratate se pun intr-un castron si se acopera cu apa rece. Dupa ce isi redobandesc forma (cam 2 ore le-am lasat eu) se scurg de apa si se indeparteaza piciorusul (sau o parte din acesta), care e mai tare. In functie de marimea lor, se pot taia in felii sau lasa intregi.

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, eu l-am fiert in 400 de ml. de apa pana cand a scazut apa complet si oresul s-a facut, apoi l-am pastrat acoperit.

Se curata si se spala cepele verzi; se taie rondele partea alba, frunzele se pastreaza separat.

Se toaca fin ghimbirul curatat de coaja iar usturoiul se zdrobeste.Ardeiul rosu se taie julien, iar morcovul se taie fasii foarte fine, preferabil cu peeler-ul de curatat legume.

Se incinge o tigaie incapatoare, cu fundul gros (ideala ar fi una de fonta). Intre timp, pieptul de rata se freaca cu sare grunjoasa si piper.

Pieptul de rata se pune in tigaia bine incinsa, fara adaus de grasime, cu pielea in jos.

Se frige 3 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta, daca se doreste mai in sange.

Daca va place mai bine facut, tineti-l mai mult, dar nu uitati ca daca e foarte facut isi pierde din fragezime.

Pieptul de rata se scoate din tigaie si se pastreaza cald, acoperit cu foile de aluminiu.

In tigaie se adauga peste grasimea de rata cele 2 linguri de ulei; se adauga imediat ghimbirul si usturoiul (poza 1). Se amesteca de cateva ori si se adauga imediat ceapa si ardeiul (poza 2).

Se calesc 2-3 minute si se adauga ciupercile shiitake (poza 3).

Intr-un castron se amesteca omogen amidonul cu 2-3 linguri de apa rece; se dilueaza cu 150 de ml. de apa rece si se adauga in tigaie, amestecand bine (poza 4).

Sosul se condimenteaza cu sos de soia, sos iute si sos de rodii dupa gust, echilibrand tenta de sarat/iute/dulce-acrisor dupa preferinta.

Se fierbe sosul pana cand ciupercile sunt bine facute (aproximativ 6-7 minute), se opreste focul si se adauga jumatate din coriandrul verde tocat marisor si fasiile de morcov.

Se monteaza salata in farfurii (boluri) astfel: se formeaza un pat de orez, care se acopera cu ciupercile shiitake si sosul lor (in zilele de post sau pentru cei care nu agreaza carnea de rata e deja o salata perfecta!).

Se feliaza pieptul de rata taind in felii cat mai fine, perpendicular pe fibre si se aranjeaza deasupra ciupercilor.

Se presara salata cu boabe de rodie si se decoreaza cu frunzele de ceapa verde taiate oblic si firele de coriandru pastrate.

Salata calda cu ciuperci Shitake si piept de rata de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.4
1012 voturi
4349 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!