Snitele cu ceapa

Nu se stie bine a cui a fost aceasta idee stralucita de a prepara snitele cu ceapa, dar cunoscatorii vor fi de acord ca a avut o adevarata sclipire culinara. Combinatia dintre savurosul sos de ceapa si snitelele crocante, fac din aceste snitele cu ceapa un preparat international si foarte popular.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere
 
Ingrediente:
dafin1 foaieceapa alba300 gboia dulcevin alb50 mlsuc de rosii100 mlcarne de porc300 gulei de floarea-soarelui100 mlienibaharusturoi uscat2 cateisarepiper
 
 
Preparare:
Se taie carnea in snitele de 1 cm grosime care se bat putin cu ciocanul de carne, ca sa se rupa fibrele din loc in loc si sa nu se strianga la prajit;

Intr-o cratita mare, se pune uleiul care se infierbinta un minut, se asaza snitelele, unul langa altul, cate incap odata si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cind se rumenesc putin;

In uleiul ramas care nu trebuie ars se pune ceapa taiata in felii subtiri si o lingurita rasa de sare, fara sa lase nici un moment uleiul sa se arda;

Se caleste ceapa la foc mic, pana cand devine lucioasa, amestecand din cand in cand sa nu se arda;

Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, piperul, snitelele si apa cat sa cuprinda bine ceapa. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand se moaie bine carnea, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda ceapa, si adaugand cate putina apa, cand sosul scade;

Cand toate sunt fierte, ceapa se moaie, se completeaza cu apa cat sa cuprinda snitelele, potrivindu-se gustul cu sare, vin sau zeama de lamaie si cu usturoi taiat marunt.


Tips:
Acest snitel cu ceapa se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez si cu salate de cruditati sau cu muraturi; Carnea de porc din reteta oricarui snitel, se poate inlocui cu carne de vitel, vaca sau ovine, pui sau curcan.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.6
1075 voturi
29573 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Recomandari
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!