Lasagne cu curcan

Daca va place bucataria italiana va invit la lasagne cu curcan una din multele moduri de preparare de lasagne. Carnea de curcan tocata, aromata cu usturoi, ceapa, sunca, ciuperci si rosii, reprezinta baza pentru lasagne cu curcan. Lasagne cu curcan poate fi o cina gustoasa si cu continut scazut de
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
ulei de masline2 linguriusturoi uscat1 catellapte600 mlceapa alba1 bucatamasline negre50 gcascaval50 g
 
 
Preparare:
Se fierbe laptele impreuna cu foaia de dafin si piperul;

Dupa ce a fiert se acopera compozitia si se ia de pe foc;

Se incinge uleiul si se prajeste costita impreuna cu ceapa taiata marunt timp de 5 minute;

Se prajesc in acelasi ulei ciupercile si usturoiul timp de 3 minute;

Se adauga apoi carnea tocata in cratita unde s-au prajit ciupercile, ceapa, costita si usturoiul;

Se prajesc impreuna si se amesteca in continuu in acest timp, vreme de inca 5 minute;

Atunci cand carnea tocata incepe sa isi schimbe culoarea, se adauga 2 linguri de faina, rosiile si vinul peste compozitie;

Se adauga si maslinele ulterior;

Compozitia se pune la fiert si se amesteca;

Se adauga piperul ramas si sare dupa gust;

Cand fierbe, se micsoreaza focul si se mentine cratita pe foc;

Se lasa neacoperite timp de 30 minute le foc mic;

Se fierb lasagnele timp de 10 minute amestecand in continuu in oala si lasand oala neacoperita;

Imediat dupa ce au fiert, se toarna intr-o strecuratoare si se lasa sa curga peste ele un jet de apa, astfe incat sa se raceasca un pic;

Se strecoara apoi si se elimina surplusul de apa;

Dupa ce s-au scurs bine lasagnele, se strecoara laptele si se arunca foaia de dafin si boabele de piper ramase pe fund;

Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga restul de faina si se prajeste la foc mic timp de 2 minute;

Se adauga treptat lapte si se fierbe, amestecand in tot acest timp;

Se amesteca pana cand amestecul devine uniform si incepe sa se ingroase;

Se adauga sare si piper dupa gust si se fierbe la foc mic timp de 2 minute;

Se unge cu unt un vas mare, putin adanc, de preferinta din yena;

Se pun pe fundul vasului o treime din foile de lasagne, suprapunandu-se;

Se toarna deasupra foilor jumatate din sosul de curcan si apoi se stropeste cu o treime din sosul alb;

Se repeta, terminand umplerea foilor cu sosul alb;

Se acopera cu restul de lasagne si se presara cascavalul ras pe deasupra;

Se lasa sa se raceasca si se serveste calda;

Pentru a o conserva mai mult timp, se acopera cu folie de plastic si cu folie de aluminiu;

Dupa ce s-a racit se pune in congelator;

Poate fi pastrata in congelator timp de 2 luni maxim;

Pentru a o decongela se pastreaza afara timp de 12 ore, apoi se coace la cuptor timp de o ora.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.4
10283 voturi
14067 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!