Varza frantuzeasca cu sos Bechamel

Varza frantuzeasca cu sos Bechamel - Francezii sunt artisti in ale gatitutlui, iar daca vrei sa te inspiri din arta lor culinara, poti incerca aceasta reteta pe baza de varza cu multe straturi de carne, asezonate cu deliciosul sos Bechamel. Varza frantuzeasca cu sos Bechamel, desi necesita multa
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
piperunt50 gpiperfaina50 gsmantana100 mlmorcov1 bucataceapa alba1 bucata
 
Preparare:
Varza se fierbe timp de 15 minute in apa cu sare, apoi se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare;

Carnea tocata se potriveste de sare si piper, se amesteca bine;

Se desfac frunzele de varza de pe cotor, se inlatura partile tari dinspre cotor;

Pe fiecare frunza de varza se asaza un strat din amestecul de carne tocata, apoi inca o frunza, si alt strat de carne. Se procedeaza, astfel, pana se acopera toate frunzele cu cate un strat de carne;

La sfarsit se face un singur rulou din toate frunzele suprapuse si se leaga cu ata;

Ruloul se fierbe in 3-4 pahare de apa, in care se adauga morcovul si ceapa;

Cum se prepara sosul Bechamel:

Se topeste untul la foc mic si se adauga faina, amestecand mereu pentru ca faina sa nu se coloreze deloc;

Se stinge adaugand treptat laptele fierbinte si amestecand de fiecare data;

Se ia de pe foc si se pune sare, piper;

Se raceste putin si se pune treptat smantana, pentru a nu se taia;

Se obtine popularul sos alb Bechamel, care se mai tine 5 minute la cuptor;

Sosul poate fi aromatizat prin adaugarea de marar tocat si se poate servi cald sau rece.



Tips:
Cititi si aceasta reteta de rulada cu varza: Rulada de varza cu sunca
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.8
108 voturi
5109 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!